Közélet

Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

2009. március 10., kedd
Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

Immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg az SZTE Karrier Iroda az SZTE Tavaszi Állásbörzét, melyre idén március 11-én kerül sor, a korábbiakhoz hasonlóan a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK, Ady tér 10.) aulájában. A kiállító cégek standjai reggel kilenctől délután ötig várják az álláskeresőket, így nemcsak a hallgatók, de az esetlegesen munkát váltani szándékozók is megtekinthetik az ajánlatokat.

A sokat emlegetett gazdasági válság természetesen az állásbörzét sem hagyja érintetlenül, a tavalyi 45 cég helyett most 25 szervezet képviselteti magát, ami a viszonyokhoz képest még jónak mondható. A korábbi évek szokásainak megfelelően most is előkészítő programokon vehetnek részt az érdeklődők, így a pályakezdők vagy még diploma előtt állók is felkészülten indulhatnak neki az álláskeresésnek. Ahogy megszokhattuk, a jelentkezett cégek profiljai alapján az informatikai, a pénzügyi, a számviteli, marketing- és mérnökállások lesznek a "slágerajánlatok". Színes a választék, a szokott módon gyakornoki programokat kínáló és állásközvetítő cégeket is várnak a rendezvényre, melyen országos és regionális vállalkozások képviseltetik magukat. Az érdeklődőknek érdemes magyar és angol nyelvű önéletrajzzal, illetve motivációs levéllel készülniük. Az előkészítőkön megtudhatjuk, hogyan készüljünk fel az állásinterjúra, ismét lesznek próbainterjúk, pályatervezés, különböző tesztek, ingyenes grafológiai és CV-tanácsadás. A börzére vannak jelentkezéshez kötött programelemek: így például két adó- és könyvelőcég, a KPMG és az Ernst&Young szakmai tesztet írat - adótanácsadókat és jogászokat keresnek. Aki itt jól szerepel, és leadja az önéletrajzát, azt meghívják egy interjúra. Sor kerül egy kompetenciateszt-írásra is, amelyet egy új kiállító cég, a Qualitas T&G szervez, és azt mérik, milyen tulajdonságokkal, kompetenciákkal rendelkeznek a hallgatók, illetve hogy az egy adott munkakörbe megfelelő-e, s hogyan lehet fejleszteni. Az úgynevezett "Karrier Pizza" keretén belül most a sanofi-aventis/Chinoin Zrt. szervez céges pizzázással egybekötött beszélgetést az érdeklődőknek, ők gyógyszerészeket, mérnököket és vegyészeket keresnek, déltől kettőig a standnál vagy előzetesen pedig a Karrier Irodánál lehet jelentkezni. A szervezők szerint a munkaerőpiacon kevésbé keresett szakok hallgatóinak, így például a bölcsészeknek is érdemes felmérni a helyzetet az állásközvetítő cégeknél, és esetleg még megpróbálhatnak kiegészítő képzések felé is tájékozódni. Azok, akik jól beszélik az idegen nyelveket, nagy valószínűséggel el fognak tudni helyezkedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.