Sport

Fantasztikus Szeviép-bravúr a Sopron ellen

Fantasztikus Szeviép-bravúr a Sopron ellen

2009. március 18., szerda
Fantasztikus Szeviép-bravúr a Sopron ellen

A női kosárlabda NB I/A 21. fordulójában hatalmas csatában szenzációs győzelmet aratott a Szeviép-Szeged a kétszeres címvédő, nemrégiben az Euroliga legjobb négy csapata közé bejutott MKB-Euroleasing Sopron ellen.

Egészen az utolsó percekig nyílt, kiélezett küzdelmet vívott a Szeged és a Sopron, melynek végén a hazaiak örülhettek: elvették az MKB veretlenségét a 2008/2009-es szezonban. Az első félidőben szinte végig

Donkó Orsolya

tanítványai domináltak, ám lassan kapaszkodott az elmúlt két bajnokság győztese, sőt, a harmadik negyedben a vezetést is magához ragadta. Hiába harcolt ki komolyabb előnyt a Sopron, lányainknak helyén volt a szívük, s végül a maguk javára fordították a meccset. A Tisza-parti alakulatból a 21 pontos

Fürész Emőke

játéka emelkedett ki. Mivel a BSE hazai pályán maradt alul a MiZo Pécs 2010 gárdájával szemben, az utolsó fordulóban, szombaton sorra kerülő Szeviép-BSE mérkőzés végeredményétől függetlenül eldőlt: a Szeged a harmadik helyen zárja az alapszakaszt. Az elsőség sorsa a Sopron-Pécs derbi kimenetelén múlik: jelenleg húsz győzelem és egy vereség áll a két nagy rivális neve mellett.

A női kosárlabda NB I/A 21. fordulójában: Szeviép-Szeged – MKB-Euroleasing Sopron 58-52 (14-7, 12-15, 10-14, 22-16).

Szeviép

: Dubrovina 2, Németh, Fürész 21, Maslowski 10, Zserzserunova 4. Csere: Szakács 2, Vincze, Laczi 12, Russai 7, Kmézics, Kováts, Pusztai. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Sopron:

Macleod, Honti 4, Holt 13, Milovanovics 13, Horti 15. Csere: Horváth Zs. 3, Horváth L., Eördögh 2, Semsei, Krivacsevics 2, Hadarics. Vezetőedző: Székely Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.