Bulvár

Egy tóban landolt az ittas sofőr

Egy tóban landolt az ittas sofőr

2009. március 15., vasárnap
Egy tóban landolt az ittas sofőr

Jó bulinak indult a délutáni program, büntetőeljárás és kórházi ápolás lett a vége: súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 28 éves mezőhegyesi férfi ellen a Szegedi Rendőrkapitányságon - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fiatalember két utassal egy VW Golfot vezetett Szegeden a Körtöltés utca irányából nagy sebességgel a Szatymazi utca irányába tegnap este, amikor a kocsi egy fékezést követően berepült a füves területre, kiütött egy villanyoszlopot, majd egy közeli tóban állt meg. A rendőrséget járókelők riasztották, akik három emberről tettek bejelentést. A helyszínre érkező mentőket és rendőröket azonban már csak a mezőhegyesi férfi várta meg, aki sérüléseket nem szenvedett, de az általa megfújt szonda bűncselekményi értékhatárt meghaladóan színeződött el. Időközben kapta a jelzést a Szegedi Rendőrkapitányság ügyelete az egyik kórházból, hogy a balesetnek van két másik sérültje is, akik maguk mentek be ellátásra. Az elsődleges vélemények szerint a kocsi 16 éves balástyai utasa súlyosan, míg 22 éves szegedi utasa könnyebben sérült meg. Az áramszolgáltató időközben helyreállította a környéken a közvilágítást. A VW sofőrjét a rendőrök előállították, ellene megindult a büntetőeljárás súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Tettéért akár három év szabadságvesztést is kaphat, vezetői engedélyét azonban már most elvették - közölte a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.