Cozma-film készül – megfenyegették a producert

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„A tragikusan elhunyt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma pályafutásáról forgat dokumentumfilmet Kálomista Gábor, számos magyar film producere” – írta a Magyar Nemzet. Kálomista a film elkészítésének célját így fogalmazta meg: azért készül a film, hogy objektíven bemutassa legendák és mendemondák nélkül a valóságot. A filmproducert többen megfenyegették, miszerint jobb volna, ha nem bolygatná az ügyet – olvasható a vele készült interjúban.

Az ötlet sajnos adott volt azzal, hogy ezt a remek fiatalembert brutálisan leszúrták – mondja Kálomista Gábor. A filmproducer szerint „amikor ártatlan külföldi sportolókat le lehet szúrni Magyarországon, majd utána megkezdődhet egy olyan szerecsenmosdatás, amelynek szemtanúi vagyunk, a társadalom azon részének, amely ezzel nem ért egyet, valamilyen felületet kell biztosítani”. Kálomista egyébként nagy szurkolója az MKB Veszprém kézilabdacsapatának, és évtizedek óta mély barátságot ápol a klub vezetésével, illetve több játékossal.

A teljes írás a FigyelőNet oldalán olvasható.

Default thumbnail
Előző sztori

Konferencia a bűnmegelőzésről mozgássérülteknek

Default thumbnail
Következő sztori

Szeged az innovációra építhet

Legutóbbi hasonló cikkek