Sport

Tisza Volán-ötös a Nagyszentmiklós ellen

Tisza Volán-ötös a Nagyszentmiklós ellen

2009. február 21., szombat
Tisza Volán-ötös a Nagyszentmiklós ellen

A román harmadosztályú Nagyszentmiklóst fogadta edzőmérkőzésen szombaton a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A szegedi kék-feketék főleg nagyszerű első félidei teljesítményüknek köszönhetően fölényesen verték profi ellenfelüket.

Fogcsikorgató hideg fogadta a szegedi és a nagyszentmiklósi alakulatot 13 órakor a műfüvön, a játékosok melegebb öltözékkel és sok futással igyekeztek alkalmazkodni a körülményekhez. Az első játékrészben a Volán akarata érvényesült, a hazaiak nyomás alatt tartották ellenfelüket, szebbnél szebb támadásokat vezettek, s helyzeteik közül négyet gólra is váltottak (igaz, ebből egyet a látogatók segítségével).

Huszárik Zsolt

remekül osztogatott,

Kazi László

nagyszerűen tartotta meg a labdákat,

Beretka Péter

és

Baji Renátó

pedig tarthatatlannak bizonyultak. Szünetben gyakorlatilag teljes sort cserélt

Buchholcz

Gábor vezetőedző, s a második félidei gárda már több hibát vétett, s lassabban is játszott, ennek megfelelően lehetőséget adott az ellencsapásokra a Nagyszentmiklósnak. A vendégek szépítettek, majd

Harmos Zsolt

sokadik lehetőségét értékesítve visszaállította a négygólos differenciát. Az utolsó szó a vendégeké volt, de az 5-2-es győzelem így is nagyszerű eredmény a román harmadosztály hátsó régiójában található, de teljességgel profi ellenféllel szemben. Buchholcz Gábor így értékelte a mérkőzést a SZEGEDma.hu-nak: "Az első félidőben látottakkal maximálisan elégedett vagyok, két-három érintővel ügyesen lendültünk akcióba, remekül fordítottunk oldalt, s gyakorlatilag végig az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. A második negyvenöt percben pályára lépőktől picit többet vártam volna, némelyik futballistám érdekes módon gynegébb teljesítményt nyújtott, mint szerdán a Szolnok ellen. Persze meg kell mondjam, nagyon sokat számított, hogy

Mórocz Zsolt

az első játékrészben szerepelt, ha ő fönt van, mindig nagyszerűen fogja össze és irányítja társait. Szimpatikus csapatot győztünk le nagyvonalú játékvezetés mellett."

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC - Nagyszentmiklós (romániai) 5-2 (4-0).

Vezette:

Bánóczki S.

Tisza Volán: 1. félidő:

Dongó – Mészáros, Udvari, Dargó, Szabó A.

– Mórocz,

Szilágyi

– Huszárik, Beretka, Baji R. – Kazi. 2. félidő:

Erdei – Búzási, Vida, Grünwald,

Szabó A. – Szilágyi,

Török

– Huszárik,

Szabó T.,

Harmos –

Füle.

Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Beretka 2, Baji R., Harmos, illetve a Nagyszentmiklós egy öngólt vétett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.