Sport

Labdarúgás: A Baja ellen egy héttel a rajt előtt

Labdarúgás: A Baja ellen egy héttel a rajt előtt

2009. február 27., péntek
Labdarúgás: A Baja ellen egy héttel a rajt előtt

Az NB II Nyugati csoportjának 14. helyén álló Bajai LSE ellen lép pályára szombaton edzőmérkőzésen a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A kék-feketék 15 órai kezdettel fogadják a Bács megyeieket. Bár a hazaiaknál többen sérüléssel és betegséggel bajlódnak, mégis nagyszerű erőfelmérőnek ígérkezik a találkozó a március 7-i, Hódmezővásárhely elleni bajnoki rajt előtt.

A Baja tavaly jutott föl az NB III Alföld csoportból, ám kerete némiképp kicserélődött, mióta utoljára találkozott a Szegeddel. A Volán a felkészülési időszakban másodszor találkozik magasabb osztályban szereplő ellenféllel: a Szolnok 1-0-ra győzött a műfüves pályán, ám egy héttel a tavaszi szezon rajta előtt most adott a lehetőség a javításra a Buhholcz-tanítványoknak. Baji Renátóék szerdán 4-0-ra győztek a Mórahalom ellen, s helyenként nagyszerű játékkal szolgálták ki közönségüket. A gárdát ugyanakkor továbbra is sérülés- és betegséghullám sújtja, így pedig nehezen áll össze az az ideálisnak mondható tizenegy, mely jövő szombaton a Hódmezővásárhely elleni idénynyitón harcba szállhat a pontokért.

Szabó Tamásnak

még szokatlan a nagyobb edzésmunka, izomfáradtsággal bajlódik,

Beretka Péternek

fáj a lágyéka,

Mohácsi

doktor is kezelte Kalocsán, talán jövő héten már számíthat rá a szakvezetés.

Dargó Balázst

kötőhártya-gyulladás akadályozza a játékban,

Frank Attila

orrcsonttörésből lábadozik,

Huszárik Zsoltnak

és

Dongó Dénesnek

a lába fáj (előbbi talán játszani fog ennek ellenére),

Szabó Attila

rúgást kapott a Mórahalom-meccsen, bokája bedagadt.

Mórocz Zsolt

munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzik a Baja ellen,

Búzási Péter

pedig azért kap pihenőt, mert a bajnoki rajtot kötelező egyetemi sítúrája miatt elmulasztja majd. Jó hír, hogy

Gerebicz Attila

harcra kész, s hozzá hasonlóan bevetésre vár

Drágity Dusán

is - az új szerzemény hozzáállásával, edzésmunkájával elégedelen volt

Buchholcz Gábor

vezetőedző, így hosszabb beszélgetést folytatott a fiatal labdarúgóval... A mester a SZEGEDma.hu-nak elárulta, hogy a szombati találkozón

Kazi László

egy sorral hátrébb kap szerepet, készülve arra az esetre, ha Beretka nem épülne föl jövő hévégére. Hátul pedig

Grünwald Attila

húzódhat ki a szélre, Szabó Attila helyére.

A Volán így állhat föl a Bajai LSE ellen:

Czirják - Mészáros, Udvari, Vida, Grünwald - Szilágyi, Török - Baji R., Huszárik, Kazi - Füle. A cserepadon Vasas, Drágity, Bárdosi, Harmos és Gerebicz ül majd. A márciusi 7-i idénynyitót megelőzően egyébként még egy mérkőzést vív majd a Volán. Kedden 18 órától a nemrég Szegeden járt Nagyszentmiklós lesz az ellenfél, akkor több tehetséges fiatalt vet be Buchholcz Gábor, illetve reményei szerint lehetőséget adhat azoknak - Mórocz, Frank, Dargó -, akik a Bajával szemben nem szerepelhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.