Mars tér – kisemberek nagy gondjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KDNP is tiltakozik

Fotó: Gémes Sándor

A KDNP szegedi szervezete felkarolja a Fidesz-frakció kezdeményezését, amely a Mars tér jellegének megőrzésére, az asztalos piac bővítésére, a kereskedők és vásárlók érdekeinek figyelembevételére irányul. Kohári Nándor fideszes önkormányzati képviselő – korábban általunk is ismertetett – gondolatmenetét megtoldva a KDNP szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a párt felvállalja a szegedi kisemberek, polgárok, kiskereskedők érdekeit, és igyekszik gátat vetni az egyeztetések nélküli, diktatórikus, az alapvető demokratikus szabályokat semmibe vevő átalakítási terveknek.

Polner Eörs, a KDNP városi szervezetének elnöke és Kalmár Ferenc országgyűlési képviselő, a párt közgyűlési frakcióvezetője ezúton is tiltakozott a Mars téri piac tönkretétele ellen. Szerintük a városvezetés eddigi intézkedései ellehetetlenítik a kisembereket, kereskedőket, vásárlókat egyaránt, hiszen a piac környékén parkolási díjat szednek, ugyanakkor irreálisan magasra emelték a helyiségbérleti, illetve asztalfoglalási díjakat. Az eddigi 600 asztalt 200-ra akarják leszorítani, a 20 ezer négyzetméternyi hasznos alapterületet – ahol földről is árulhattak a kereskedők – pedig 7600 négyzetméterre csökkentenék.

A KDNP szegedi szervezete és városi közgyűlési frakciója síkra száll azért, hogy a piac európai módon szépüljön meg, miközben mostani kereskedelmi jellegét is megőrzi.

Előző sztori

Magyar Futballrapszódia Újszegeden

Következő sztori

A Jobbik készen áll a választásokra