Bulvár

Egy idős férfi bántalmazása miatt állt bíróság elé egy nyolcadikos szegedi fiú

Egy idős férfi bántalmazása miatt állt bíróság elé egy nyolcadikos szegedi fiú

2009. január 8., csütörtök
Egy idős férfi bántalmazása miatt állt bíróság elé egy nyolcadikos szegedi fiú

Egy 28 centiméteres csavarral súlyosan megsebesített egy hetvenöt éves férfit az a szegedi általános iskolás, akinek pere csütörtökön kezdődött el a Csongrád Megyei Bíróságon.

A vádirat szerint a tizenöt esztendős, az általános iskola nyolcadik osztályába járó fiú 2008. június 11-én este egy lakótelepi játszótéren töltötte az időt barátaival, s amikor hazaindultak, elmentek egy panelfelújítás miatt felállványozott ház mellett. A vádlott beleállt egy kötélen függő vödörbe és megpróbálta felhúzni magát, de nem sikerült neki, és nagy robajjal leesett. A zajra egy közeli garázsból kijött a későbbi sértett, aki felelőségre vonta a fiatalokat. A férfi és a gyerekek között szóváltás alakult ki, a sértett pedig megfogta egyikük földön heverő kerékpárját és elkezdte tolni a garázs felé azzal, hogy értesíti a rendőröket, s tőlük majd visszakapják a biciklit. A vádlott ezen feldühödött és megfogott egy 28 centiméteres állványrögzítő csavart, amelyet három-négy méterről a férfihez vágott. A fémtárgy több centi mélyen a sértett bordái közé fúródott. A férfit a kiérkező mentők szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A csavar a hasüregbe fúródott, ahol megsértette a máját is. A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés - ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátás - a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna. A fiú bűnösnek vallotta magát, elismerte tettét, amit meg is bánt.

Joó Attila

bíró a tárgyaláson elmondta, várhatóan csak márciusban hoz ítéletet, mivel a pert egyesítik a fiú ellen a Szegedi Városi Bíróságon személyi szabadság korlátozása, súlyos testi sértés és garázdaság miatt folyó üggyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.