Közélet

Becsey Zsolt nem szerepel az EP-képviselői listán?

Becsey Zsolt nem szerepel az EP-képviselői listán?

2009. január 13., kedd
Becsey Zsolt nem szerepel az EP-képviselői listán?

Fotó: Gémes Sándor

A Fidesz elnöksége kedden dönt a párt európai parlamenti listájáról. Hétfőn az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában elhangzott, hogy fideszes források szerint a képviselői listavezető Schmitt Pál lesz, utána Szájer József, Surján László, Áder János, Schöpflin György, Gál Kinga, Gyürk András - aki az EP-választások kampányfőnöke lesz - Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Glattfelder Béla és Őry Csaba következhet a listán. Meg nem erősített információk szerint nagy a valószínűsége, hogy Becsey Zsolt, Brüsszel egyik legaktívabb képviselője kimarad a listáról. Ez azért is érintheti hátrányosan térségünket, mert az egész dél-alföldi régió EP-képviselet nélkül maradhat.

Megkérdeztük

Becsey Zsoltot

, mit szól a sajtóban megjelent hírekhez, miszerint ingatag a képviselői indulásának lehetősége. „Nem tudom, hogy az elnökség - mikor a listát összeállítja - döntésénél, mit vesz figyelembe, fontos-e az például, hogy a déli régiónak legyen uniós képviselője. Én optimista vagyok, és bízom benne, hogy minden szempont számít majd a választmányi ülésen, mikor a listáról szavaznak" - válaszolt Becsey, aki elmondta, hogy sorsa már nem az ő kezében van, hanem a pártelitnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.