Bulvár

Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán

Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán

2009. január 8., csütörtök
Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán

Beállt a jég a Maros magyarországi szakaszán, az átlagos jégvastagság 20-30 centiméter, a Tisza alsó szakaszán erős a jégzajlás, egyes helyeken azonban befagyott a folyó - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság az MTI-t csütörtökön.

A Maros Szeged és Deszk közötti szakaszán a jégtáblák egymásra torlódtak, itt a jégvastagság eléri, sőt néhány helyen meghaladja a fél métert - közölte

Dobi László,

az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. A Tisza alsó szakaszán a jég váltakozó erősséggel zajlik; Tápé és Csongrád térségében megszakításokkal beállt a jég, vastagsága 4-6 centiméter - tudatta a szakember. Az elkövetkezendő időszakban, amennyiben az időjárás továbbra is tartósan hideg lesz, várhatóan a Tisza Szeged és Csongrád közötti szakasza is teljesen befagy. Amennyiben beavatkozásra lesz szükség, a szegedi medencés kikötőben két jégtörésre is alkalmas hajó áll készenlétben. Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a folyóvízen tilos a jégre menni, s az állóvizeken is csak olyan helyen szabad korcsolyázni, ahol azt az illetékes hatóság engedélyezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.