Sport

Amerikai centert igazolt a Szeviép-Szeged

Amerikai centert igazolt a Szeviép-Szeged

2009. január 4., vasárnap
Amerikai centert igazolt a Szeviép-Szeged

A kép forrása: www.fibaeurope.com

A Szeviép-Szeged háza táján az elmúlt hetekben már nyílt titokként kezelték, hogy a klub egy amerikai középjátékos leigazolására törekszik. Az erősítést az tette szükségessé, hogy az ősz második felében minősíthetetlen teljesítményt nyújtó Milena Tomovával szerződést bontottak. Január elejére már meg is született a megoldás a bolgár kosaras pótlására.

A Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapatának vezetősége gyorsan betöltötte a

Tomova

elküldésével keletkezett űrt. A bolgár helyére egy másik idegenlégióst, egy amerikai centert sikerült szerződtetniük. Az új játékos,

Michelle Maslowski

(képünkön fehér mezben)

január 16-án lesz 30 esztendős. Az erőcsatár New Yersey-ben született, 188 centiméter magas, s hosszabb idő óta Európában szerepel. Korábban a német Wasserburgot, a francia Nice-t, majd a német Dorstent erősítette, tavaly az olasz bajnokság alapszakaszának negyedik legjobb pontdobója, tizedik legjobb lepattanózója volt a Viterbóban, az idei szezont pedig a lengyel Lotos PKO BP Gdynia színeiben kezdte. A lengyelekkel három Euroliga-találkozón lépett pályára: a Ros Caseres Valencia ellen öt, a Jekatyerinburg ellen hat, az Union Hainaut Basket ellen pedig három pontot ért el úgy, hogy tizenhét-húsz perceket töltött a parketten. A Gdyniánál azonban - mint az a vezető európai csapatoknál szokásos - a megengedettnél több idegenlégiós állt alkalmazásban, s Maslowski - kinek honosítása egyelőre sikertelen maradt - 2009-re "létszámon felülivé" vált, így csaphatott le rá a Szeviép. A Tisza-parti alakulatnál az ugyancsak amerikai

Desire Almind

és az ukrán

Olena Zserzserunova

mellett most ő a harmadik külföldi. Maslowski -

aki honlapján azt írja,

izgatottan várja a Magyarországgal történő ismerkedést - január 17-én a BEAC otthonában mutatkozik be a honi pontvadászatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.