Közélet

Zuschlag-ügy: Ujhelyi újra meg újra…

Zuschlag-ügy: Ujhelyi újra meg újra…

2008. december 3., szerda
Zuschlag-ügy: Ujhelyi újra meg újra…

Fotó: Gémes Sándor

„Több, magas beosztásban dolgozó kormánypárti politikus - köztük Ujhelyi István volt államtitkár, szőregi országgyűlési képviselő - is tudta, milyen tevékenységeket folytatott Zuschlag János - állítja az Zuschlag-per tizedrendű vádlottja. Szente Zsolt vallomását szerdán olvasta fel a bíróságon" - olvasható a Hír TV és a HavariaPress szerdai híradása.

A SZEGEDma.hu még

november 14-én

számolt be arról, hogy a több milliós pályázati pénzek sikkasztása miatt elhíresült Zuschlag-ügyben a negyedrendű vádlott,

Őri András

terhelő vallomást tett

Ujhelyi Istvánra

. Az egykori államtitkárt, az MSZP alelnökét eddig csak tanúként hallgatták meg az ügyben. Őri alig egy hónappal ezelőtt azonban azt állította, hogy az ifjúsági, gyermek- és sport-munkacsoportban tevékenykedő Ujhelyi Istvántól és

Arató Gergelytől

is megkérdezte, nem jelent-e problémát, hogy a pályázatok nem valós tevékenységet takarnak, és a magánbankszámlájára is érkeznek pénzek, amelyeket átadott

Zuschlagnak.

„Ők azt mondták, ne törődjek ezzel, mert ezek az alapítványok Zuschlag érdekeltségébe tartoznak" - mondta akkor a bíró által felolvasott vallomásában Őri.

Ujhelyi, Arató és Kiss slamasztikában?

Portálunknak tett nyilatkozatában úgy zárta rövidre az ügyet a megvádolt politikus, hogy őt már az ügyészség tisztázta, nem érintett az ügyben. Most azonban egy újabb, a tizedrendű vádlott vallomásában került elő ismét Ujhelyi neve.

Szente Zsolt

, a büntetőügybe keveredett jogász Arató Gergely oktatási államtitkárról,

Kiss Péter

kancelláriaminiszterről és Ujhelyi István MSZP-alelnökről is azt állította: tudtak az ügyletekről, sőt, a vádlotti vallomásában azt is elmondta: tudomása szerint volt olyan alapítvány, amely egyenesen Aratóhoz volt bejelentve. Ujhelyi továbbra is ártatlannak vallja magát; többször is hangsúlyozta, őt csak tanúként hallgatták ki, és semmi köze az ügyhöz. Az MTI-nek szerdán azt mondta: nem ismeri Szente Zsoltot, állításait pedig a leghatározottabban cáfolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.