Közélet

Vasutassztrájk - Nem indulnak vonatok a szegedi nagyállomásról

Vasutassztrájk - Nem indulnak vonatok a szegedi nagyállomásról

2008. december 15., hétfő
Vasutassztrájk - Nem indulnak vonatok a szegedi nagyállomásról

Fotó: Gémes Sándor

Teljes a sztrájk hétfő este is a szegedi nagyállomáson, a pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat - tájékoztatta Veréb Olga, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének helyi vezetője az MTI-t.

Napközben Szeged-Kiskundorozsmáról, illetve a szatymazi állomásról elindult néhány szerelvény a főváros irányába, az azonban bizonytalan, hogy ezek a vonatok mennyi idő alatt és meddig jutnak el - mondta a szakszervezeti vezető. Békéscsaba felé Szeged-Rókus állomásról kisebb-nagyobb rendszerességgel jártak a vonatok napközben - tudatta.

Mező István,

a Tisza Volán közszolgálati divízióigazgatója elmondta, hétfőn minden Budapestre induló járat mellé beállítottak plusz egy mentesítő buszt, amelyek szinte kivétel nélkül tele voltak, csak úgy, mint a Szegedre visszafelé közlekedő járművek. A szakember közölte, a vasúti sztrájk hatására ugrásszerűen megnőtt a jegypénztárakban és az interneten elővételben megvásárolt buszjegyek aránya. Hozzátette: a cég ideiglenesen elfogadja a vasúti bérleteket és arcképes igazolványokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.