Utazás

Utazás: Prága, Székelyföld és családi szilveszter

Utazás: Prága, Székelyföld és családi szilveszter

2008. december 12., péntek
Utazás: Prága, Székelyföld és családi szilveszter

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai: Prága, szilveszteri mulatság Székelyföldön, valamint a szokott színház és koncert.

1. Hírek érdekességek az utazás világából

Nem lehet hotel a Muzsika hangja otthona

Az 1965-ben forgatott A muzsika hangja című, nagysikerű filmből híressé vált Trapp család volt otthona nem nyithatja újra kapuit szállodaként, mivel a helybéli lakosok és politikusok ellenzik azt - jelentették be a tulajdonosok. A Salzburghoz közeli Aigenben lévő Villa Trapp ugyanis nem kapta meg a hotelüzemelési engedélyt, holott valamennyi jogi előírásnak eleget tettek tulajdonosai. A városka elöljárói a villa szomszédjai kérésének tettek így eleget, akik attól tartanak, hogy turisták hada lepné el jelenleg csöndes lakókörzetüket, ha a híres ház szállodaként működne.

Luxushotel a „felhők között" Sanghajban

A világ legmagasabban lévő szállodájaként fogad vendégeket a közelmúltban megnyitott Park Hyatt Shanghai. Az ötcsillagos luxushotel a Shanghai World Financial Center, más néven 'Vertical Complex City'-ként ismert 101 emeletes toronyépület 79. és 93. szintjét foglalja el. A Park Hyatt második kínai ingatlanja lélegzetelállító kilátással 174 szobát és 32 lakosztályt kínál.

2. Utak, akciók

PRÁGA, Hotel Pyramida

Prága 6. kerületében, a Várnegyedhez közel lévő, 3+ csillagos szálloda. A központ villamossal gyorsan elérhető. Szolgáltatásai: szobaszervíz, étterem, bár, fodrász, fitness centrum szaunával, uszodával és masszázzsal, üzletek, őrzött, fizetős parkoló. Minden szobájában TV, rádió, telefon található. 2009. január 2 - március 26. között 3 éjszaka befizetése estén 4 éjszakát tölthet a szállodában ! 12.800 Ft/kétágyas szoba/éjszaka

SZILVESZTERI MULATSÁG SZÉKELYFÖLDÖN

autóbusszal 2008. december 28 - 2009. január 2. (6 nap/5 éj).

Részvételi díj:

59.800,- Ft/fő

félpanzióval + kötelező szilveszteri mulatság/bál: 8.900,- Ft/fő

3. Minden ami repülés

Általános sztrájk Ferihegyen

Általános sztrájkot hirdetett két repülőtéri szakszervezet, miután nem született megállapodás a ferihegyi sztrájktárgyalásokon. A Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) december 10-én, szerda reggel 6 órától (azaz Bulletinünk megjelenésével nagyjából egy időben) általános és határozatlan idejű sztrájkot hirdet Ferihegyen - közölte a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. A kiadott közlemény szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a munkabeszüntetéshez mely területek és hány dolgozó csatlakozik, ám valószínűleg részt vesz a Repülőtéri Üzemanyagkiszolgálási Kft. is, így a Budapest Airport azt tanácsolta a légitársaságoknak, hogy a szükséges üzemanyagot más repülőtéren vegyék magukhoz. A munkabeszüntetés alatt járatok késésére, bizonyos járatok törlésére lehet számítani.

A TAP Portugal tájékoztatása:

A TAP Portugal jelenti, hogyPortugáliában egész télen is jó az idő, süt a nap,

Madeirán pl. ma

23°C

feletti időjárás várja az utasokat... és még valami...:

Budapest - Porto - Budapest 6.700,-HUF + 56.400,-HUF tax

Budapest - Lisszabon - Budapest

19.900,-HUF +29.300,-HUF tax

Budapest - Funchal - Budapest 49.900,-HUF +44.700,-HUF tax

4. Színház, Koncert

Már megvásárolhatja jegyét az alábbi színházak januári műsoraira: Komédium Színház Nemzeti Színház József Attila Színház Magyar Állami Operaház Holdvilág Kamaraszínház Korlátozott számban vannak még jegyek József Attila Színház szilveszteri műsorára!

2008. december 31-én, 17 és 22 órakor CSALÁDI SZILVESZTER B.U.É.K. 2009'zenés szilveszteri gálaműsor két részben Fellépők: Haumann Péter, Galambos Erzsi, Dés László Kern András, Esztergályos Cecília, Koltai Róbert Miller Zoltán, Vándor Éva, Sasvári Sándor Ullmann Mónika, Zöld Csaba, Kovalik Ági Ömböli Pál, Fila Balázs Fenyő Miklós és a tánckar Kovax Lui mágus Jegyárak: 12 900 Ft, 14 900 Ft, 16 900 Ft A jegy egy pohár pezsgő árát is tartalmazza!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.