Bulvár

Több mint hárommillió forintot kapott a Szegedi Gyermekklinika

Több mint hárommillió forintot kapott a Szegedi Gyermekklinika

2008. december 9., kedd
Több mint hárommillió forintot kapott a Szegedi Gyermekklinika

Több mint hárommillió forintot adományozott a Szegedi Gyermekklinikának és az ott működő Gyermekdialízis Alapítványnak a Reál Hungária Élelmiszer Kft. kedden; az adománnyal egy ultrahangkészülék és egy speciális műszer árához járultak hozzá.

Túri Sándor,

a klinika igazgatója, a dél-alföldi régió egyetlen gyermek dialízisközpontjának vezetője az alapítványnak adott két és fél millió forintos adomány felhasználásáról az MTI-nek elmondta: egy úgynevezett sejtszeparátor árának kezdőrészlete lesz. Ez a beteg vérplazmájának vagy kóros sejtjeinek kicserélésére szolgál. A gépen átfolyik a vér, eközben szétválasztja a beprogramozott véralkotóelemeket. Legtöbbször ezzel a vérplazmát lehet kicserélni, amelynek helyére idegen plazma kerül. Ez kerül vissza a betegbe. A kezelés általában másfél-két órát vesz igénybe. A tízmillió forintos speciális gép árának most már a negyede rendelkezésre áll, így a gyűjtés folytatódik - tette hozzá a professzor.

Kujbus Tibor,

a kft. ügyvezetője az MTI-nek a múltról kifejtette: a száz százalékban magyar cégcsoportot nyolc évvel ezelőtt alapították és hét éve fogalmazódott meg a társadalmi szerepvállalás fontossága. Miután nyolc régiója van a cégcsoportnak, minden régióban különböző - elsősorban gyermekeket - gyógyító alapítványoknak gyűjtenek pénzt. Ez a vásárlók segítségével valósul meg úgy, hogy minden év szeptember-októberében a sajátmárkás termékek árának egy részét egy számlára juttatják. Az emberek így pontosan tudják, hogy mire fordítják a pénzüket. Idén így huszonötmillió forint gyűlt össze, amelyet tizenhárom alapítvány közt osztottak szét az országban. A hét év alatt pedig több mint százmillió forintot gyűjtöttek össze. Szegeden a Gyermekklinikának már negyedik alkalommal hoztak adományt, miután a régiós vezetőség már sokadik alkalommal találta a pénz legjobb helyének az intézményt. Meglepetéspénz is jutott a klinikának kedden, ugyanis a cég régiós vezetőségének kezdeményezésére, minden üzletben egy- és kétforintosokat is gyűjtöttek. Ebből tavasz óta csaknem hétszázezer forint gyűlt össze. Az intézmény az összeget új ultrahang-berendezés vásárlásához használja majd, amely 12,6 millió forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.