Sport

Sporthétvége: Beton-bravúr, HPQ-hullámvölgy

Sporthétvége: Beton-bravúr, HPQ-hullámvölgy

2008. december 14., vasárnap
Sporthétvége: Beton-bravúr, HPQ-hullámvölgy

Két igazán nagyszerű csata vár hétvégén a szegedi szurkolókra: a Szeged Beton pólósai a LEN-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján montenegrói ellenfelet fogadnak, míg az SZTE-Szedeák a Drahos Gáborral felálló Jászberénnyel vív presztízsmeccset. Ezekről a találkozókról, illetve a többi szegedi együttes szerepléséről is beszámolunk majd folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkban, tartsanak ismét velünk!

Férfi vízilabda: Kiejtette a Cattarót a Szeged Beton

A Szeged Beton vízilabdacsapata - melynek nem igazán megy a hazai pontvadászatban - olyan eredményt ért el néhány hete az Vaterpolo Akademija Cattaro otthonában, melynek alapján esélyesként várja a LEN-kupa-nyolcaddöntő szombaton 18.30.kor kezdődő visszavágóját. A több nemzetközi klasszissal - köztük két horvát világbajnokkal,

Kunaccal

és

Djogassal

- felálló montenegróiak azonban nyilvánvalóan nem feltartott kézzel érkeztek Szegedre, s bár odahaza csak 5-4-re győztek, nem fogják olcsón adni a bőrüket. A SZEGEDma.hu

bővebb előzetesét itt olvashatja

a találkozóról. Ahogy az várható volt, pokolian kemény csatát hozott a Beton és a Cattaro összecsapása. A kezdeti gólváltást követően azonban szerencsére a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, s különösen harmadik negyedbeli parádés játékuk révén komoly előnyre tettek szert. A montenegróiak erejéből csak arra futotta, hogy megússzák háromgólos vereséggel. Mindez azonban azt jelenti, hogy a Szeged várhatja a negyeddöntő sorsolását.

A vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján: Szeged Beton – Vaterpolo Akademija Cattaro (montenegrói) 8-5 (0-0, 2-2, 3-0, 3-3).

Szeged, 300 néző, vezette:

Galkin

(orosz),

Suarez

(spanyol). Szeged:

Baksa – Lehmann 1, Juhász 1, Milos Korolija 1, Varga T., Komlósi 1, Weszelovszky.

Csere:

Török B. 2, Varga P., Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 2, Németh Zs.

(kapus). Vezetőedző:

Kásás Zoltán.

Cattaro:

Pjetlovics – Nastran, Zanetics,

Djogas 1,

Lobov, Sánchez-Torill 1,

Kunac 2. Csere:

Popovics, Kordics, Misics, Vukcsevics 1, Filipovics, Bjelobrkovics.

Edző:

Mirko Vicsevics.

Továbbjutott

a Szeged Beton 12-10-es összesítéssel.

Kézilabda: Könnyedén hozta a kötelezőt a Pick Szeged

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaligában utolsó hazai mérkőzését játssza az óévben a Pick Szeged.

Vladan Matics

tanítványai a héten kétszer is pályára léptek, s mindkét alkalommal győztesen hagyták el a játékteret: bajnoki találkozón 36-31-re nyertek Gyöngyösön, míg a magyar kupában a Diósgyőr 42-27-es kiütésével bekerültek a negyeddöntőbe. Ami a pontvadászatot illeti, a Pick 14/1-es mutatóval követi a hibátlan Veszprémet, míg az ellenfél, az újonc -

Skaliczki László vezette

,

Berta Róbertet

is soraikban tudó - kecskemétiek eddig öt győzelmet és egy döntetlent értek el, s kilencszer maradtak alul. A szombaton 17 órakor kezdődő meccset tehát fiksz egyesre vehetjük. Nos, nem is tippeltünk rosszul, bár azt nem állíthatjuk, hogy túl nagy kockázatot vállaltunk volna. A végig magabiztosan, kulturáltan, szépen kézilabdázó Pick könnyedén múlta felül a Skaliczki-csapatot.

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 15. fordulójában: Pick Szeged – Budapest Bank Kecskeméti KC 35-23 (16-10).

Szeged, 1000 néző. Pick:

Marjanac – Ghionea 6 (1), Katzirz 6, Andjelkovics 8 (1), Herbert 3, Oszmajics 3, Zvizej 6 (2).

Csere:

Farkas J. (kapus), Vadkerti 2, Gyuris 1, Vancsics.

Vezetőedző: Vladan Matics.

Férfi kosárlabda: Bravúr a javából!

Az SZTE-Szedeák és a Jászberényi KSE egyaránt 3/7-es mutatóval várja a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport tizenegyedik fordulóját, ám a berényiek feljövőben vannak, több kiválóságot igazoltak menet közben - így a korábbi szedeákos

Drahos Gábort

-, így picivel talán ők az esélyesebbek. Ettől függetlenül hazai pályán egyáltalán nem szabad leírni az SZTE-Szedeákot, ha Simándiék igazi szegedi szívvel küzdenek, bármire képesek lehetnek a vasárnap 18 órakor kezdődő ütközetben.

Bővebb előzetest itt olvashatnak

a találkozóról. A szenzációs és kőkemény ütközet a hazaiak 98-92-es sikerével zárult,

részleteket itt találnak.

Röplabda: Váratlan vereséget szenvedett a HPQ

A legjobb négy közé jutásért harcban álló HPQ Szeged röplabdásainak viszonylag könnyű feladatot kell megoldaniuk a hétvégi fordulóban. A Szeged hat győzelem mellett három vereséget számlál, míg a vasárnapi házigazda (kezdés: 16 óra) DEAC eddig mind a tíz mérkőzését elveszítette... Idegenben is kötelező a siker a szegediek számára. Nos, a forduló legnagyobb meglepetése született a találkozón, a Debrecen ugyanis sajnos nagyon simán verte Csíkosékat. Kár ezért a kudarcért, az elhullajtott pontok hiányozhatnak a végelszámolásnál.

A férfi röplabda ligabajnokság Kiemelt csoportjában: Debreceni EAC – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (22, 25, 14).

Női vízilabda: Százszázalékos maradna az Universitas

A női vízilabda OB I/B címvédője, az Universitas Szeged eddigi négy találkozóját megnyerte a liga kiemelt csoportjában. A harmadik játéknapon, most szombaton a fővárosi Széchy Tamás Uszodában száll majd vízbe az osztály öt alakulata. A Tisza-partiak a Bánki VE-vel és a Hódmezővásárhelyi VSC-vel csapnak össze - az Universitasnak elviekben most sem szabad pontot veszítenie...

És akinek ez sem elég: Pingpong keddről

A Floratom Szeged férfi asztaliteniszezői kedden a Szombathelyi AK I. ellen léptek asztalhoz hazai környezetben, s bár jóval esélyesebbnek számítottak, be kellett érniük az 5:5-ös döntetlennel. A mostani "remi" melletti négy győzelem és négy vereség egyelőre a hatodik helyhez elég a Floratom számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.