Közélet

Nagy a bizonytalanság a vasúti közlekedésben

Nagy a bizonytalanság a vasúti közlekedésben

2008. december 15., hétfő
Nagy a bizonytalanság a vasúti közlekedésben

Fotó: Gémes Sándor

A délutáni váltást követően is érkeznek és indulnak vonatok Szegedről, egyelőre a fontosabb posztokon nem sztrájkoló munkatársak vannak, de így is több mint tízen sztrájkolnak folyamatosan a Tisza-parti városban - tájékoztatta Veréb Olga a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének szegedi vezetője az MTI-t.

Hozzátette: az éjszakás műszak lassan megérkezik, és az előzetes információi szerint este hét órától, ismét leáll a forgalom a szegedi Nagyállomáson.

Mező István,

a Tisza Volán közszolgálati divízióigazgatója az MTI-nek elmondta: vasárnap egész nap dupla járatok közlekedtek Szeged és Budapest között, sőt fél négykor három busz indult el a fővárosból. A szakember hozzátette: annak ellenére, hogy a vonatok a nap nagy részében jártak Szeged és a főváros között, az utasok mégis inkább a buszos utazást választották. A másik vonal, amire mentesítő járatot küldtek, a Miskolci volt. A helyzetet a megnövekedett utaslétszám ellenére is kezelni tudták - mondta. Ha a helyzet nem változik, a tartalék buszok hétfőn is rendelkezésre állnak - tette hozzá Mező István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.