Bulvár

Karácsonyra állatstop!

Karácsonyra állatstop!

2008. december 18., csütörtök
Karácsonyra állatstop!

Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerűen a WC-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák, macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára kerül...

Mindennaposak a keretes hirdetések, hangzatos szavak - így ünnepek előtt - , melyek vásárlásra buzdítanak. Akciós sál, kabát, cipő és élő ajándékok. Kisállat (kutya, macska)-szaporítók hirdetik, hogy tenyészetük példányait vigyék ajándékba az ünnepekre, (a „fa alá"). A felelős állattartásba a tudatos vásárlás után megfelelő élettér kialakítása, felmerülő költségek fedezése, gondos gazdiként való szerepvállalás is beletartozik. Az ünnepek előtt megvásárolt állatkák örömteli pillanatokat szerezhetnek. Az állatvédők tapasztalata az, hogy az ünnep utáni szürke hétköznapokban a növekvő, táplálást és időráfordítást igénylő állat a munka, tanulás mellett sokak számára csak nyűg lesz. Ezektől az állatoktól rendszerint a felelőtlen állattartásba belecsöppent emberek meg akarnak majd szabadulni. Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerűen a WC-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák, macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára kerül, vagy menhelyeken kaphat ideiglenes befogadást. Legtöbb kóborrá lett állat azonban az utcán vagy a gyepmesteri telepen végzi. A kedvencet rosszul tartó gazdit a törvények szankciókkal sújthatják, ami akár börtönbüntetést is jelenthet. Ünnepekkor se feledkezzünk meg a felelős állattartás fontosságáról! Élőlény helyett van ajándékozási alternatíva. A plüss maci, a szintetikus alapanyagokból készült figura vagy a tartós emléktárgy is szerezhet örömteli pillanatokat a karácsony ünnepén, hiszen az ajándéknál sokkal fontosabb, hogy szeretetből és jó szándékból cselekedjünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.