Déli Szó – a sokszínű magazin: itt az első szám!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Örömmel tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy megjelent a „Déli Szó – a sokszínű magazin”, Csongrád megye új lapjának első száma. Az ingyenes terjesztésű havilap – melyet a SZEGEDma.hu tulajdonosa, a Leonardo Kft. a Csongrád Megyei Önkormányzattal együttműködve ad ki – célja, hogy hitelesen tájékoztasson Csongrád megye híreiről, eseményeiről, a nagyobb városok és a kisebb települések életéről, örömeiről, gondjairól. A 180 ezer példányban megjelent Déli Szót mától Ön is keresse postaládájában, illetve hamarosan letöltheti a SZEGEDma.hu-ról is!

Szerintünk 2008 az az év volt, amikor a magyarok többsége felismerte, hogy szinte minden szinten alapvető változásokra van szükség. A dolgok bizony nagyon rossz irányba mentek, ha odáig jutottunk, hogy az IMF menti meg az országot a teljes összeomlástól, ha az életben csak hazugsággal, törtetéssel, a másik eltaposásával lehet előrejutni, ha odáig fokozódhat az agymosás, hogy az egyéni boldogulását kereső ember számára szitokszóvá lesz a család, a közösség, a haza, a nemzet.

A Déli Szó bevallottan egészen más szemléletet kíván közvetíteni. Célja, hogy hitelesen tájékoztasson Csongrád megye híreiről, eseményeiről, a nagyobb városok és a kisebb települések életéről, örömeiről, gondjairól. Hitünk és ismereteink szerint az olvasóközönség nagy része igényt formál egy közösségi gondolkodású, a helyi hírekkel és viszonyokkal foglalkozó, kulturált hangvételű új lapra. Nem titkoljuk: szeretnénk megszólítani a végletekig elbulvárosodott médiából kiábrándultakat. Kiállunk a közösségi értékek, a kis és nagyobb közösségek mellett, felkarolunk olyan ügyeket, témákat, személyeket, sorsokat, intézményeket, melyek máshol méltatlanul kevés teret kapnak.

Hisszük, hogy csak a valóság megismerése, megismertetése vezet előre, nem pedig az, ha az emberekből megpróbálják kiölni a gondolkodást. Mindenkinek jogában áll tudni, mi és miért történik (avagy nem történik) vele!

Ezt ismerte fel és fogalmazta meg a Déli Szó kiadója, a Leonardo Kft., amely szegedi cégként több mint tíz éve van jelen a hazai marketing- és kommunikációs szolgáltatók piacán. Országos referenciái önmagukért beszélnek, hiszen a vállalati és önkormányzati szektor meghatározó szereplői vették-veszik igénybe marketingszolgáltatásait. A Leonardo Kft. 2008 májusának végén indította el a www.szegedma.hu internetes újságot, mely fél év alatt a régió egyik vezető hírportálja lett. A dinamikusan növekvő látogatószám és az olvasói visszajelzések igazolják a hiteles tájékoztatás, az értékközpontú, értékteremtő média iránti közösségi igény meglétét.

A 180 ezer példányszámban megjelenő Déli Szó magazinnal – melynek szerkesztőségét a SZEGEDma.hu stábja alkotja – a Csongrád megyei háztartásokba is szeretnénk elhozni a reményt, s megmutatni: lehet másként is.

A Déli Szó decemberi számának tartalmából:

A hónap témája: Ahol valóban a lét a tét – A kis lélekszámú megyei települések küzdelme az életben maradásért
Aktuális: Ünnepi beszélgetés Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökkel
A hónap embere: Mádl Dalma az együvé tartozás fontosságáról
Körkérdés: Mit várnak a 2009-es esztendőtől a megye vezető politikusai, országgyűlési képviselők, polgármesterek, választókerületi elnökök?
Szeglet: Eltapsolt milliárdok, eltaposott közösségi érdekek az országban és Szegeden; Mars tér: Kételyek és remények
Közélet: Megmenekülhet a honi libatartó ágazat; Túlélésre kell berendezkednie a magyar mezőgazdaságnak?
Déli Szín: Ópusztaszer, a nemzet találkozóhelye
Szöglet: Bravúrősz kék-feketében – a Tisza Volán SC labdarúgócsapatának remekléséről
Delelő: Népi időjóslás az egész évre

Keresse postaládájában a Déli Szó – a sokszínű magazin első számát december 28-ától!

Default thumbnail
Előző sztori

Vasárnap-hétfő: vendégjáték a színházban és Csendesülős

Következő sztori

Valami jót tenni – másokért…

Legutóbbi hasonló cikkek