Egyetem

Csütörtökön összevont nyílt nap lesz az SZTE-n

Csütörtökön összevont nyílt nap lesz az SZTE-n

2008. december 2., kedd
Csütörtökön összevont nyílt nap lesz az SZTE-n

Az előző évek sikeres tapasztalataiból kiindulva a Szegedi Tudományegyetem 2008. december 4-én (csütörtökön) ismét megrendezi az ország egyik legszélesebb spektrumú egyetemi nyílt napját. Az egyetem összes karának képzési kínálatát felvonultató Összevont Egyetemi Nyílt Napon a középiskolás diákok közvetlenül ismerhetik meg az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézményének több mint kétszáz szakja által kínált lehetőségeket és a szegedi egyetemista lét további előnyeit.

A december 4-én 9-16 óra között megrendezendő Összevont Egyetemi Nyílt Nap alkalmával a Szegedi Tudományegyetem magas színvonalú képzéseket kínáló portfólióját mutatják be az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Ady tér 10.). A rendezvény célja, hogy a továbbtanulni vágyó fiatalok, a középiskolai vezetők, osztályfőnökök és tanárok első kézből tájékozódhassanak az egyetemet és a továbbtanulást érintő legfontosabb kérdésekről. Az egész napos eseményen az egyetem mind a tizenkét kara képviselteti magát, így az érdeklődőknek rendkívül széles spektrumon – az orvostudománytól a zeneművészetig, a matematikától az andragógiáig – nyílik lehetőségük arra, hogy az óránként induló kari bemutatkozásokon az általuk kiválasztott szakról vagy képzésről informálódjon. A diákok közvetlenül ismerhetik meg a szegedi egyetemista lét lehetőségeit, találkozhatnak a leendő szakjukra járó egyetemi hallgatókkal, oktatókat ismerhetnek meg és hasznos információkat tudhatnak meg az intézmény mesterképzéseiről. A délben kezdődő összevont felvételi tájékoztató során

Szabó Gábor

, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti a vendégeket, majd

Pukánszky Béla

oktatási rektorhelyettes a 2009. tanév felvételi sajátosságait mutatja be a középiskolai tanárok és pályaválasztási tanácsadók számára. Az egyetemi lehetőségek ismertetése mellett az Országos Felsőoktatási Információs Központ tájékoztatójára is sor kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.