Bulvár

Csempészett cigarettával kereskedő csoport tagjait ítélték el Szegeden

Csempészett cigarettával kereskedő csoport tagjait ítélték el Szegeden

2008. december 5., péntek
Csempészett cigarettával kereskedő csoport tagjait ítélték el Szegeden

Több százmillió forintnyi csempészett cigarettát vásárolt meg és értékesített az a csoport, amelynek tagjait jövedéki orgazdaságban és egyéb bűncselekményekben mondta ki bűnösnek pénteken a Szegedi Ítélőtábla; a hét vádlottra jogerősen tíz hónap és három év közötti börtönbüntetést, illetve pénzbírságot szabtak ki.

Az ítélet szerint 2003 és 2005 februárja között két gyulai férfi - az első- és a másodrendű vádlott - 221 millió forint értékben vásárolt különböző fajtájú, magyar adójegy nélküli dohányárut, azért, hogy tovább értékesítse. A vásárlók kaposvári és soproni férfiak voltak, az ügy ötöd-, hatod- és hetedrendű vádlottjai. A szállítást a vádlottak egy erre a célra átalakított gépkocsival és utánfutóval végezték. Az évek során számtalan szállítmány utazott keresztül az országon, volt olyan vevő, aki hetvennél is több alkalommal vásárolt csempészett cigarettát. A legutolsó, 4,4 millió forint értékű tétel 2005. február 8-án érkezett meg Sopronba. A szállítmány kirakodása közben a férfi garázsánál a vádlottakat a vám- és pénzügyőrség nyomozói - állampolgári bejelentés alapján - tetten érték, és a dohányárut, valamint a szállításra használt járműveket lefoglalták. A házkutatások során Sopronban több mint 4 millió, Gyulán pedig 100 millió forint értéket is meghaladó mennyiségű dohányárut foglaltak le. A pénzügyőrök megtalálták azt a napra pontosan vezetett nyilvántartást is, amelybe az első- és másodrendű vádlott tételesen rögzítette, hogy mikor, kinek, milyen márkájú cigarettát, mekkora mennyiségben és értékben adtak el. Az ítéletben a bíróság az első- és a másodrendű vádlott esetében fejenként csaknem 80 millió, az ötödrendű vádlott esetében 43 millió, a hatod- és a hetedrendű vádlottakkal szemben pedig mintegy 9 millió forint összegre vagyonelkobzást rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.