Sport

Sporthétvége: győzelmek minden fronton

Sporthétvége: győzelmek minden fronton

2008. november 2., vasárnap
Sporthétvége: győzelmek minden fronton

Fotók: Gémes Sándor

A mindenszentek és a halottak napja miatt a szokottnál kicsit karcsúbb a sporthétvége programja, de így is lesz miért izgulniuk a szegedi drukkereknek. A SZEGEDma.hu jóvoltából pedig - ahogy már megszokhatták - folyamatosan nyomon követhetik a legfrissebb híreket, eredményeket. Figyelje folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkat!

Férfi vízilabda: jobb volt a Barcelona, másodikként ment tovább a Beton

A férfi vízilabda LEN-kupában ezen a hétvégén a második csoportkört játsszák a csapatok, a tét a legjobb 16 közé kerülés. A Szeged Beton a J kvartettbe kapott besorolást, s a franciaországi Montpellier-ben száll vízbe. Pénteken mindjárt a házigazdák ellen kezdtek a Tisza-partiak, akik számára ez tűnt a legfontosabb csatának, hiszen a szakértők előzetesen a Betonnak, a szombati ellenfél spanyol CN Barcelonának, illetve a franciáknak adtak esélyt a továbbjutást érő első két hely megszerzésére, a lengyel Szczecin (velük vasárnap mérkőzik a Szeged) a futottak még kategóriába tartozik. Nos,

Kásás Zoltán

együttese gyakorlatilag az első nap pontot tett saját továbbkerülése kérdésére, miután kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb gárda, mint a Montpellier.

Weszelovszky László

öt,

Varga Tamás

három góllal vette ki részét a sikerből. Szombaton a Barcelona viszont győzött a szegediek ellen, akik így - miután vasárnap vízilabdaleckét adtak a négyes leggyengébb láncszemének, a lengyel Szczecinnnek - a második helyen jutottak tovább. Ennek annyi a jelentősége, hogy a nyolcaddöntőben csoportelső kerül majd az útjukba.

A férfi vízilabda LEN-kupa 2. kör J csoportjában:

Szeged Beton VE - Montpellier WP (francia) 10-6 (3-2, 3-2, 3-0, 1-2) CN Barcelona (spanyol) - Szeged-Beton VE 11-10 (4-3, 1-1, 2-3, 4-3) Szeged Beton - Arkonia Szczecin (lengyel) 20-7 (7-2, 2-1, 7-0, 4-4) A csoport végeredménye:

1. CN Barcelona 9 pont, 2. Szeged Beton VE 6, 3. Montpellier WP 3, 4. Arkonia Szczecin 0

,

továbbjutott a Barcelona és a Szeged.

Női vízilabda: hazai medencében szárnyalt az Universitas

A női vízilabda OB I/B szombati, szegedi fordulójáról

részletes beharangozót közöltünk

portálunkon, itt most legyen ennyi elég: a címvédő, éllovas Universitas Szeged szombaton 12.30-kor a Bánki, 15 órakor pedig a Hódmezővásárhely ellen száll vízbe a SZUE-ban.

Hannauer Péter

tanítványainak egyik ellenfél sem kottyant meg, így négy mérkőzést követően továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát, úgy, hogy már mindenkivel játszottak. A meccsekről hamarosan részletes összefoglalóval jelentkezünk.

A női vízilabda OB I/B 2. körének szegedi vonatkozású eredményei: Bánki VE - Universitas Szeged 6-12, Universitas Szeged - Hódmezővásárhelyi VSC 9-3.

Jégkorong: Szegeden csúsztak el az újvárosi Jégtörők

Mint arról a SZEGEDma.hu

elsőként adott hírt

a nyáron, hosszabb kényszerszünet után ismét felnőtt-jégkorongcsapattal nevezett az OB I/B-re a Tisza Volán SC. A szegediek vasárnap 14.30-kor kezdik meg a pontvadászatot az éllovas Dab.Docler-Jégtörőkkel szemben a műjégpályán. A dunaújvárosi vendégek két meccsen vannak túl, az Újvárosi Hokillákat 4-1-re, a MAC Népstadiont 4-3-ra verték, így természetesen most is ők az esélyesek, de a szegedi szurkolók bíznak benne, hogy a főként helyi junior- és ifjúsági korú játékosokra épülő Volán megnehezíti a dolgukat. Mi az, hogy megnehezítette: el is vette a veretlenségét! Szenzációs jeges csatát láthattak a műjégpályára kilátogató nézők, melynek során a szegedi együttes előbb több góllal meglépett, majd a végére közelítettek a vendégek, de egyenlíteniük nem sikerült. Győzelemmel tért tehát vissza a felnőtt szegedi hokicsapat!

A jégkorong OB I/B-ben: Tisza Volán SC - Dab.Docler-Jégtörők 7-6 (4-2, 1-1, 2-3).

Röplabda: itthon javított a HPQ

A HPQ Szeged gárdája két győzelemmel rajtolt a férfi röplabda Liga Kiemelt csoportjában, majd három vereséget szenvedett el zsinórban.

Nusser Elemér

tanítványai vasárnap 16 órakor javíthatnak, mikor is a sereghajtó DEAC ellen lépnek pályára az újszegedi sportcsarnokban. Hír a csapat háza tájáról, hogy a visszavonult

Torma Péter

helyére új centert igazolt a Szeged

Nieselberger Attila

személyében. Amennyiben a hivatalos papírok elkészülnek, akkor a szegedi közönség a Debrecen elleni találkozón már láthatja az új játékost. Nieselberger Attila 1987. augusztus 4-én született, 200 cm, 80 kg. Korábbi klubjai: 1.MCM Kaposvár, Kométa Kaposvár, többszörös korosztályos válogatott. Ami a vasárnapi találkozót illeti, a szegedi együttes magabiztosan érvényesítette nagyobb tudását és rutinját, azaz három vesztesen megvívott találkozót követően végre újra megérezte a győzelem ízét...

A férfi röplabda Liga Kiemelt csoportjában: HPQ Szeged - DEAC 3:0 (16, 14, 14).

Női kosárlabda: hatodik bajnokiját nyerte a Szeviép

A kétszeres bajnoki bronzérmes Szeviép-Szeged gárdája eddig százszázalékos az Uniqa női kosárlabda NB I-ben.

Donkó Orsolya

lányai mind az öt találkozójukat megnyerték, egyedül a Szolnokkal gyűlt meg némiképp a bajuk, bár fogalmazzunk inkább úgy, ott is maguknak okozták a bajt. Nos, túllépve a múlt vasárnapi bajnokin, az Európa-kupában is veretlenül álló Szeviép-Szeged vasárnap 18 órakor Szekszárdon játszik bajnokit. A helyi Atomerőmű KSC eddig két meccset nyert, négyszer vesztesen hagyta el a pályát - igencsak vaskos meglepetés lenne, ha nem húzhatnák be vasárnap este az ötödik strigulát is a vereségek rovatába... Nos, a meglepetés - mint azt a magyar női kosárlabda-bajnokságban megszokhattuk - ezúttal is elmaradt, a Szeviép - elsősorban kiváló harmadik negyedbeli játékának köszönhetően - rendkívül magabiztosan nyert Tolnában.

A női kosárlabda Uniqa NB I/A 7. körében: Atomerőmű-KSC Szekszárd – Szeviép-Szeged 67–94 (18–20, 29–26, 11–33, 9–15).

Szeged:

Németh B. 11/9, Almind 16/3, Laczi 7/3, Tomova 9, Zserzserunova 27/9.

Cs:

Szakács, Fürész 19/6, Vincze, Russai 2, Pusztai, Lengyel 3/3, Kmézics.

Edző: Donkó Orsolya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.