Bulvár

Hírességek és orvostanhallgatók a cukorbetegség ellen

Hírességek és orvostanhallgatók a cukorbetegség ellen

2008. november 13., csütörtök
Hírességek és orvostanhallgatók a cukorbetegség ellen

Orvostanhallgatók hírességekkel együtt szerveznek ingyenes szűrőnapot a diabétesz világnapján, november 14-én négy városban.

A Szűréssel a cukorbetegség ellen elnevezésű program keretében Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden pénteken 12 és 17 óra között prevenciós tanácsadással várják az érdeklődőket, továbbá ingyenesen vércukorszint-, vérnyomás-, testzsír- és haskörfogatmérést végeznek. A tanácsadásra és a szűrésre Budapesten a Semmelweis Egyetem főépületében (Nagyvárad tér 4.), Debrecenben a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Elméleti Tömbjében, Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékáni tanácstermében és Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Nagy Oktatási Épületében kerül sor. A Magyar Orvostanhallgatók Országos Szövetsége az egyik legnagyobb gyógyszergyár támogatásával a cukorbetegség - amely ma csak Magyarországon körülbelül másfélmillió embert érint - veszélyeire és megelőzési lehetőségeire szeretné felhívni a figyelmet. A program különlegessége, hogy mind a négy városban délben a hallgatók kék kört - a diabétesz világnap nemzetközi szimbólumát - alkotnak. A szervezők a lakosok részvételére is számítanak. Arra kérik mindazokat, akik támogatni kívánják a kezdeményezést öltözzenek kék ruhába és csatlakozzanak hozzájuk. A tervezett helyszínek: Budapesten az Orczy Kert, Debrecenben az egyetem területe és az ahhoz tartozó klinikák környéke, Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Főépülete körül, Szegeden a Dóm Tér. Az eseményen neves közéleti személyiségek is részt vesznek. A budapesti orvostanhallgatói csapatot

Pély Barna

segíti, a debreceni diákoknak

Harsányi Levente

a csapatkapitánya, a pécsi orvostanhallgatók

Kisóval

, míg a szegediek

Gönczi Gáborral

kampányolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.