Írjon nekünk

Közélet

A szegedi futball évzáró beszélgetése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A SZEGEDma.hu megajándékozta a legjobbakat

Fotók: Gémes Sándor

Egy szponzori kör megalakulása, szurkolói összefogás, kék-fekete csapatok együttműködése és a Kaszás Gábor-emlékkiállítás: ilyen és ehhez hasonló gondolatok hangzottak el a szegedi futballal kapcsolatban azon a félévértékelő beszélgetésen, amelyet a SZEGEDma.hu szerkesztősége és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom (EaSZL) rendezett a Gól Büfében péntek este.

A szurkolói ankét jellegű félévértékelő beszélgetésen részt vevő mintegy kéttucatnyi szurkoló találkozhatott a Tisza Volán szakosztályvezetőjével és felnőttcsapatának vezetőedzőjével, Halkó Pállal és Buchholcz Gáborral, illetve öt játékosával: Udvari Szabolccsal, Dongó Dénessel, Grünwald Attilával, Papp Ádámmal és Baji Renátóval. Az FK 1899 Szegedet pedig az elnök, Havas Péter és az edző, Hüvös Gábor képviselte több játékos kíséretében.

Támogatói kör alakult

A találkozó első részében a SZEGEDma.hu hagyományteremtő szándékkal ajándékot adott át a csapatok legjobb félévi teljesítményt nyújtó játékosainak. A Volánból Grünwald Attilára, az FK-ból pedig Túróczi Mártonra esett a választásunk, ők vehették át szerkesztőségünktől Reich Károly egy-egy szép grafikáját. Az FK 1899 Szeged vezetősége pedig egy-egy üveg pezsgővel csatlakozott az elismeréshez.

A kérdések előtt Nógrádi Tibor, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom vezetője bejelentette a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör megalakulását. A támogatói kört a mindenkori szegedi labdarúgás életévének megfelelő – jelenleg 110 – fő alkotná. A havi tagdíj magánszemélyeknél 2000-5000 forint, jogi személyeknél pedig 5000-15 000 forint lenne, melyért cserébe a Tisza Volán és az EaSZL egy éves bérletet biztosít a meccsekre, egy Szeged-sálat és internetes hírlevelet a csapatról. Az est folyamán portálunk kérdésére először a csapatok képviselői értékelték a szezont, illetőleg kötetlen beszélgetés kezdődött a szurkolókkal.

Vízkereszt, majd amit akartok

Halkó Pál szerint a csapatnak először át kellett esnie a vízkeresztségen, azaz az addig U19-es bajnokságban játszó fiataloknak fel kellett venniük a felnőtt, NB III-as liga ritmusát, stílusát, légkörét. Szerencsére csak az első négy meccsig tartott az akklimatizációs folyamat, utána viszont a srácok szorgosan gyűjtögették már a pontokat. Buchholcz Gábor annyit fűzött még hozzá, hogy a kispad megerősödésére is sok idő elment, szerencsére mára a 25-ös keret hetvenöt százaléka megállja a helyét kezdőként, így sérüléseknél, eltiltásoknál van kihez nyúlni. A szakember – aki kiemelte és megköszönte tanítványai őszi hozzáállását, munkáját – szerint a fiúk magasra tették a lécet a 24 megszerzett ponttal, hiszen tavasszal legalább ennyi pontot illik gyűjteni, ami talán többet is jelenthet majd, mint egy erős középcsapatot… A csapat egyik „rangidőse”, Udvari Szabolcs úgy értékelt, példásan összetartó közösség alakult ki a Volánnál, ahol összetartanak, egymásért is küzdenek a játékosok, ennek is betudható az őszi szereplés. Senki sem felejtette el megköszönni a szurkolók segítségét, mint mondták, igazából értük játszanak, hajtanak, nem azokért, akik majd az NB II-ben vagy az NB I-ben megjelennek a lelátókon.

Az FK szereplésével Hüvös Gábor nem volt maradéktalanul elégedett. Amint azt a szakember elmondta, a jó csapatokat sikerült megverniük, és több értékes pontot pedig a gyengébb gárdák zsebében hagytak. Havas Péter kiemelte, hogy az FK egy rendhagyó közösség, egyrészről a szegedi kék-fekete szurkolók alapították, másrészről a játékosok fizetnek azért, hogy focizhassanak. Nem is beszélve arról, hogy egyik megye hármas csapatban sem folyik olyan komoly szakmai munka, mint náluk.

A téli igazolásokkal kapcsolatban egyelőre csupán annyit tudhattak meg a szurkolók, hogy konkrét nevek még nincsenek, viszont a legnagyobb hiány a támadórészlegben mutatkozik mindkét együttesben. Folyik az egyeztetés az FK és a Volán tavaszi kettős meccseit illetően is.

Azt est hátralévő részében a szurkolók és a csapatok képviselői a közelebbi és távolabbi jövőről, a két csapat és a drukkerek együttműködéséről beszélgettek.

Kommentek

Közélet

Katonai középiskolai képzés indul Hódmezővásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az ingatlan már a honvédség vagyonkezelésben van.

Tovább olvasom

Közélet

Mágneshorgász tisztítja Szeged élővizeit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy mázsa hulladéktól tisztította meg a vizeket.

Tovább olvasom

Hírzóna

Hollik: A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást kapnak.

Tovább olvasom

Aktuál