Utazás

Utazás: Barcelona, Miami és Disney On Ice

Utazás: Barcelona, Miami és Disney On Ice

2008. október 30., csütörtök
Utazás: Barcelona, Miami és Disney On Ice

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai.

1. Hírek és érdekességek az utazás világából

Magyarországon bővíti járatai számát a SWISS

Az október 27-én életbe lépett téli menetrendben elindult a SWISS új, Genf - Budapest - Genf útvonalon közlekedő járata, így a napi három közvetlen zürichi és a heti négy bázeli járat mellett heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap érhető el közvetlenül Genf. A Budapest - Genf útvonalon Airbus 319 géptípus közlekedik, Budapestről 11.50-kor indul, a repült idő 1 óra 55 perc. A svájci vállalat Magyarországról induló járatait 2008 első kilenc hónapjában összesen 138.000 utas választotta, az év végéig az utasszám további növekedésével számolnak.

November 17-től vízummentesen az USA-ba

A vártnál korábban, már november közepétől vízum nélkül utazhatunk az Egyesült Államokba - jelentette be

Michael Chertoff

amerikai belbiztonsági miniszter Prágában. Magyarországon kívül Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovákia, valamint Dél-Korea csatlakozhat az amerikai vízummentességi programhoz, amelynek jelenleg 27, többségében nyugat-európai állam a tagja. Az első időszakban azonban csak az új típusú biometrikus útlevéllel lehet majd beutazni az Egyesült Államokba. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyakorlatban a vízummentesség nem azt jelenti, hogy ezentúl bármikor foghatjuk magunkat és útra kelhetünk az Egyesült Államokba. Az utazás előtt egy internetes kérdőívet kell kitölteni, ez ESTA néven fut. A viszonylag egyszerű kérdőív kitöltése után az amerikai hatóságok visszaigazolást küldenek arról, hogy a kitöltő utazhat-e, vagy sem. Az eljárás díjmentes. Visszautasítás esetén hagyományos módon kell amerikai vízumot szerezni. A vízummentesség a régi útlevéllel rendelkezők mellett az újságírókra, diplomatákra, munkavállalókra és a diákokra sem vonatkozik - ők valamennyien a hagyományos úton kénytelenek vízumot szerezni. Vízummentesen a turisták és az üzleti utazók utazhatnak - ők teszik ki a Magyarországról beutazók 95 százalékát. A VWP keretében beutazók 90 napig lehetnek az Egyesült Államokban, az országba bármely határállomáson beléphetnek. A vízummentesség nem változtat azon a gyakorlaton, hogy a határon az amerikai bevándorlási tisztviselő bárkitől megtagadhatja a belépést. (MTI)

Megérkezett az első litván járat Ferihegyre

Október 28-án landolt Ferihegyen a flyLAL első járata. Ez volt az első alkalom, hogy a litván légitársaság gépe Budapesten szállt le, mostantól azonban visszatérő vendég lesz a Saab 2000-es, hiszen a járat heti három alkalommal - kedden, csütörtökön és szombaton - szállít utasokat a magyar főváros és Vilnius között. Az új járat segítségével két óra alatt lehet elérni a legnagyobb és legnépesebb balti állam fővárosát, ahonnan könnyedén továbbutazhatnak a 7,2 milliós térség bármelyik részébe. Vilnius a nemcsak a 3,7 milliós Litvánia, de az egész Baltikum legnépesebb városa. Itt található Európa egyik legnagyobb óvárosa mellett az egyik legmodernebb negyed is, ahol a futurisztikus Európa-torony uralja a látképet. Az UNESCO világörökség listáján található óvárosban több mint ezer középkori épület áll még. Litvánia fővárosában található Európa egyik legrégebbi egyeteme, melyet Báthory István, Erdély fejedelme alapított 1579-ben. Vilnius lesz 2009-ben Európa kulturális fővárosa.

2. Utazási ajánlatok, akciók

Barcelona városlátogatás

Időpont:

2008. november 14-17. (4 nap / 3 éjszaka)

Elhelyezés és részvételi díjak:

Hotel Nh Sant Angelo 3*** 85.900,- Ft Hotel Catalonia B.Plaza 4**** 95.900,- Ft

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegy Budapest - Barcelona - Budapest útvonalon - szállás 3 éjszakára reggelivel - transzferek - városnézés magyar idegenvezetővel - BBP biztosítás

Külön fizetendő:

- repülőtéri illeték: 19 900 Ft/fő, - sztornó biztosítás: 1,5%.

Várható menetrend:

November 14. Budapest-Barcelona 13:45-16:10 h November 17. Barcelona-Budapest 10:40-13:05 h

USA (3 éj New York + 5 éj Miami)

Időpont:

2008. november 21 - 29.

Elhelyezés:

Hotel Fort Lee *** (New York) + Days Inn Oceanside **+ (Miami)

Részvételi díj:

Repülőjegy+illeték+szállás (reggelivel)+transzfer: 374.400.- Ft/fő Az árak a legalacsonyabb turistaosztályú repülőjeggyel értendőek, magasabb osztály esetén az ár emelkedhet.

Az ár tartalmazza:

repülőjegy, reptéri illetéket, a szállást kétágyas szobákban, 3-os szállodákban, a reggelit és a transzfert.

3. Repülőjegyek

Fantasztikus American Airlines árakat ajánlunk az USA több városába 2008. november 1-től! New York / Boston - 49.900,- HUF Los Angeles / Miami / Dallas / San Francisco / Chicago - 69.000,- HUF Az árak nem tartalmazzák a repülőtéri illetéket és egyéb díjakat!

4. Koncertek, színház

Disney On Ice

Princess Classics - A legszebb Disney hercegnők úja a jégen

2008. decemberében sok-sok gyermek és felnőtt örömére ismét hazánkba látogat a legendás Disney on Ice Társulat. A kedves korcsolyás-mesehősök Budapesten a Papp László Sportarénában várják a szívükben fiatalokat. Jöjjön el Ön is és élvezze ezt a hihetetlen csodát, melyben a jól ismert dallamokra parádés koreográfiát korcsolyázó művészek keltik életre Walt Disney fantasztikus mesevilágát.

Időpontok:

- 2008. december 24. 11:00 - 2008. december 25. 15:00 és 19:00 - 2008. december 26. 11:00 és 15:00 és 19:00 - 2008. december 27. 11:00 és 15:00 és 19:00

Jegyárak:

2 500 Ft, 4 400 Ft, 7 200 Ft, 12 000 Ft és 15 000 Ft Gyermekeknek 0-2 éves kor között ingyenes a belépés, amennyiben a nézőtéren külön helyet nem foglalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.