Gazdaság

Új kereskedelmi központ nyílik Szegeden

Új kereskedelmi központ nyílik Szegeden

2008. október 2., csütörtök
Új kereskedelmi központ nyílik Szegeden

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Napfény Park néven új kereskedelmi központ nyílik pénteken Szegeden a Carion csoport mintegy 7 milliárd forintos beruházásaként.

A beruházás 2006-ban kezdődött a fejlesztéshez szükséges 11 hektáros terület megvásárlásával. A kivitelezési munkák 2008 februárjában indultak el, az elkészült kereskedelmi épületek összterülete 33 ezer négyzetméter. A központban negyven üzlet működik majd, a nagy bérlők között van például a Tesco, az OBI, a DM, a Reno, a Deichmann, a Takko. További huszonöt kisebb üzlet, gyógyszertár és több gyorsétterem is nyílik a Napfény Parkban, ahol mintegy négyszáz ember dolgozik majd. A vásárlók számára 1.250 parkolót alakítottak ki. A fejlesztéshez kapcsolódóan a beruházó két körforgalmat épített a központ közelében, felújították a villamospálya egy szakaszát, és elkészült egy elkerülő út is. A Carion csoport az Európai Unió több országában dolgozik, jelenleg Romániában, Szlovákiában, Magyarországon pedig Szigetszentmiklóson és Veszprémben van jelen - mondta el a Carion Holding Zrt. Igazgatósági tagja,

Kovács Dávid

az MTI-nek csütörtökön. A szegedi beruházás éves bevétele csaknem három millió euró lesz, ha teljes telítettséggel működik majd - prognosztizálta a szakember. Elmondta: a Carion Zrt. megalapításával a Carion csoport 1994. óta van jelen a magyar üzleti életben. A Carion Holding Zrt. jegyzett tőkéje 1 milliárd forint. Az első Carion cég a csoportos vásárlói rendszer működtetésének új válfaját honosította meg Magyarországon, s ezzel párhuzamosan építette fel az ügyfelek teljeskörű kiszolgálásának megvalósítására további cégeit. Az évek során kialakult a jelenleg 11 cégből álló Carion csoport, amely lefedi az ingatlanfejlesztés minden lépését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.