Sport

Súlyemelés: Nagy Péter zsinórban negyedszer bajnok

Súlyemelés: Nagy Péter zsinórban negyedszer bajnok

2008. október 27., hétfő
Súlyemelés: Nagy Péter zsinórban negyedszer bajnok

Fotó: Gémes Sándor

Sorrendben a negyedik évben nem talált legyőzőre a súlyemelők országos bajnokságán a szegedi Nagy Péter. A 22 esztendős sportolónak nem sikerült ugyan kijutnia az olimpiára, de ez az újabb hazai aranyérem talán lökést jelent számára a London felé vezető úton.

Nagy Péter

, a Szegedi Lelkesedés SK versenyzője 2005, 2006 és 2007 után idén is a legjobbnak bizonyult az ólomsúlyúak, azaz a +105 kg-osok között. A legjobb magyar súlyemelők az elmúlt napokban a 82. országos bajnokság és a 3. Orvos András-emlékverseny keretében Szombathelyen vetélkedtek - a Haladás VSE félszáz éves súlyemelő-szakosztályának vendégszeretetét élvezve.

Oláh Imre

tanítványa hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a többieket: 372 kg-os összteljesítménye (szakítás: 165, lökés: 207) 57 kg-mal több, mint amit a második helyezett soroksári

Dani

produkált. Nagy Péter az idei esztendőben előbb ezüstérmes lett az uniós tagállamok Eb-jén, majd a tizedik helyen végzett az Európa-bajnokságon, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hazánk egy kvótához jutott a pekingi olimpián. Az indulási jogért végig harcban állt

Baranyai Jánossal,

ám a szövetség és a szakvezetés végül Baranyai javára döntött. A szegedi súlyemelő mostani ob-sikerének értékét növeli, hogy a Sinclair-pontok szerint abszolút versenyben (ahol a testsúlyt vetik össze az elért eredménnyel) is ő bizonyult a legjobbnak a férfimezőnyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.