Utazás

Őszi-téli utazási ajánlatok

Őszi-téli utazási ajánlatok

2008. október 2., csütörtök
Őszi-téli utazási ajánlatok

Aktuális utazási hírek együttműködő partnerünktől, a C

&

T Hungary Kft.-től.

1. Hírek és érdekességek az utazás világából!Kerékpárkölcsönzés a kecskeméti Tourinform irodában

A kecskeméti turisztikai információs irodában felmerült igények alapján Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás a közelmúltban 10 darab kerékpárt vásárolt. A 6 városnéző és a 2 sportkerékpár mellett a 2 gyermeküléssel felszerelt kerékpár is a városba látogató turisták igényeit szolgálja. A Városháza sarkán található irodában a kecskeméti és a térségi kerékpárutakról is megtalálják a szükséges információkat az érdeklődők. Az idei évben várhatóan 2008. október végéig van lehetőség kerékpár-kölcsönzésre. A Tourinform munkatársai elmondták, hogy tapasztalataik szerint a helyi lakosok többnyire még csak informálódtak a lehetőségről, míg a turisták igénybe is vették az iroda legújabb szolgáltatását. Augusztusban több külföldi turista is élt a kölcsönzési lehetőséggel: közöttük portugál, belga és angol vendégek.

(Kecskemét Online)

A magas energiaárak miatt drágulnak a fürdőbelépők Budapesten

A növekvő energiaárak miatt átlagosan kétszáz forinttal drágábbak lesznek a belépők a Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőiben október 1-jétől. A vállalat költségei a villamos energia, a gáz és a távfűtés áremelkedése miatt nagy mértékben megnövekedtek, ezért vált szükségessé az emelés. A kiegészítő szolgáltatások (pl. masszázs) árai nem emelkednek. Idén a fürdővállalat még nem emelt árakat, sőt a strandszezonban az új vendégcsalogató kedvezmények miatt mintegy 22%-kal csökkentek az átlagos jegyárak.

Kassa és Marseille 2013 Európa Kulturális Fővárosai

Az Európa Kulturális Fővárosa 2013 cím elnyeréséért Franciaország és Szlovákia városai indulhattak harcba. Szlovákiában a 9 jelentkező közül a második fordulóra Eperjes, Kassa, Nyitra és Turócszentmárton maradt s végül szoros versenyben Kassa nyert. Ugyancsak fej-fej melletti volt a küzdelem Franciaországban is, a döntés végül Bordeaux, Lyon, Toulouse és Marseille közül az utóbbira esett.

2. Utazások, akciókŐszi - téli akció a Cívis Hotel Aranybikában

Szobaár Ft-ban / fő

2008.08.25-2009.02.28.

Classic

Superior

Egyágyas szobában

8.100

14.300

Kétágyas szobában

5.050

8.500

4 fős családi apartmanban

-

9.300

Pótágyon

-

4.500

Félpanziós felár

2.500

Őrzött parkoló Ft / autó / éj(korlátozott számban)

1.800

(Kivéve: 2008. október 23-26. és 2008. december 28 - 2009. január 4.) A szobák csak korlátozott számban állnak rendelkezésre! Tartalma: szállás CIVIS WELLNESS sarokkal bővített svédasztalos reggelivel, az Aranybika Wellness Centrum (jakuzzi, infrakabin, gőz- és illatkabin, szauna és úszómedence) és a cardio gépekkel felszerelt fitness terem korlátlan használata, ÁFA. Az Idegenforgalmi adó pluszban fizetendő, mely 200 Ft /fő/éj! Szüleikkel egy szobában lakó gyermekek számára 0-6 éves korig ingyenes szállás és reggeli, 6-12 éves kor között 50 % kedvezmény! A Az Aranybika Wellness Centrum ajánlatai: - Frissítő masszázs (egésztest és részmasszázs is), Shiatsu Japán masszázs, mézmasszázs - Talpmasszázs, vitaminkrémes és illóolajos masszázsok - Szolárium (álló, fekvő) - OEP által támogatott gyógykezelések (víz alatti sugármasszázs, paprika pakolás, gyógymasszázs stb.)

Fakultatív programajánló:

- Debreceni Őszi Fesztivál - 2008. október 15-31. (Kölcsey Központ) - Jethro Tull Koncert - 2008. november 3. (Főnix Csarnok) - István, a király - 2008. november 21-23. (Főnix Csarnok) - Debreceni irodalmi napok - 2008. december 3-6. (Kölcsey Központ) - Kedvezményes belépőjegy az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe, mely megvásárolható a szálloda recepcióján (2.000 Ft / fő / nap)Jégcsarnok, Tímárház (kézműves kiállítás), Nagyerdei Kultúrpark (Állatkert, Vidámpark) stb. Foglalás, bővebb információk: C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

3. Repülőjegyek, hírek és érdekességek a repülés világából!Jól vizsgázott a Budapest Airport schengen óta

Jól vizsgázott a schengeni övezethez való csatlakozás óta eltelt hat hónapban a Budapest Airport (BA), az átállás zökkenőmentes volt. A ferihegyi repülőtér termináljainál, honlapján valamint a légitársasági tájékoztatásnak köszönhetően az utasok hamar megszokták, hogy a 2A terminál szolgálja ki a schengeni, a 2B terminál pedig a nem-schengeni forgalmat. Az útlevél ellenőrzés hiánya miatt a schengeni utasok percek alatt bejutnak a tranzit területére, de kevesebbet kell várakozni a 2B terminálon is, hiszen onnan eltűntek a schengeni övezetbe igyekvő tömegek. A gyors kiszolgáláshoz hozzájárul a Budapest Airport új utasbiztonsági rendszere is, amelynek köszönhetően jelentősen felgyorsult az utasbiztonsági ellenőrzés folyamata és látványosan rövidültek, illetve teljesen eltűntek a sorok Ferihegyen. Az új röntgengépek és mágneskapuk használatával 25-30 százalékkal nőtt a rendszer áteresztő-képessége.

Novembertől elstartolhat az új Alitalia

November elsején megkezdheti működését az újjászületett, karcsúsított Alitalia, miután a pilóták szakszervezete áldását adta az átalakítási programra. A héten megkezdődhetnek a tárgyalások egy külföldi partnerrel, vagy az AirFrance-KLM-mel, vagy a Lufthansával. A kormány szeretné, ha a Lufthansa kisebbségi részvényesként beszállna az új légitársaságba. Az Alitalia átalakításának a terheit döntő részben viselő CAI olasz befektetői csoport a légicég használható részeit az Air One légitársasággal egyesítené, és ebből alakítana új vállalatot egy külföldi partnerrel. (MTI-Eco)

Lejárt az egyforintos repülőjegyek ideje

Az Európai Parlament új, légi közlekedési szolgáltatásról szóló rendelettervezetében a repülőjegyárak egyértelmű, átlátható feltüntetését szabályozza annak érdekében, hogy a fogyasztókat ne lehessen félrevezetni - írja a Turizmus Panoráma. Ez azt jelenti, hogy véget érnek a filléres utazást hirdető reklámok, amelyek rendszerint átverik a fogyasztót.

A fogyasztók tájékoztatásának teljes körűnek, érthetőnek, egyértelműnek kell lennie, így az út teljes költségét tartalmaznia kell. Az Európai Parlament új rendelettervezetének értelmében az utasoknak szóló bármely formában - így akár újsághirdetésben, interneten - megjelenő repülojegyárak közzétételekor fel kell tüntetni a fizetendő adó, illeték, pótlékok és egyéb díjak összegét is. Az új rendelet várhatóan az év végén vagy a jövő év elején lép hatályba - tájékoztatott közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.

Vagyis, az "Ön már akár 1 Ft-ért is repülhet Londonba" és a hasonló megtévesztő, utasokat csalogató hirdetések a rendelet életbe lépésétől kezdve szabálytalannak minosülnek majd. A FEOSZ is kezdeményezett eljárást hasonló esetekben, s a Gazdasági Versenyhivatal is már számtalan alkalommal járt el tisztességtelen piaci magatartás megsértése miatt a repülőjegyárakat megtévesztő módon feltüntető cégek ellen.

4. Koncertek, programok: Megkezdtük a december 26-i Szentpéteri Csilla koncert jegyeinek értékesítését. Szentpéteri Csilla már-már hagyományos karácsonyi koncertje ezúttal vadonatúj, Spiritus c. albumának bemutatója is egyben. A beszédes cím temperamentumos, lendületes, virtuóz hangulatot sugall, mely sohasem állt távol a zongoraművésztől. A zene a latinos muzsika irányába tolódott el, nagy hangsúlyt kapnak a gitárok és az ütőhangszerek. A klasszikus művekből kiinduló átdolgozások mellett, Sz.Cs. saját szerzeményei is hallhatóak lesznek. Olyan klasszikus szerzők átiratait élvezhetjük, mint Paganini, Kreisler, Monti, Beethoven, Vivaldi, Csajkovszkij.Közreműködők: Czibere József - percussion Kormos János - gitárok Szendőfi Balázs - bass Szendőfi Péter - dobElőadóhely: Budapesti Operettszínház. Jegyárak: 2 950 Ft - 11 950 Ft közöttÁKOS koncert Hódmezővásárhelyen! Fekete Sas Rendezvényház, 2008. október 4. 17 óra és 20.30 kezdettel Jegyek még korlátozott számban kaphatóak! Jegy ára: 5 990 Ft

Jegyvásárlás, bővebb információk: C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562 travel@congresstravel.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.