Matricaügy: Gyurcsány a hibás – a Fidelitas nem

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három matrica a városháza előtt, avagy “eljárás megszüntetve”

Fotó: Gémes Sándor

Mint arról még szeptember végén beszámoltunk, a városkép kft. bejelentése alapján a szegedi Polgármesteri Hivatal általános igazgatási iroda hatósági osztály szabálysértési csoportja szabálysértési eljárást kezdeményezett a „Fidelitas felelős személye” ellen. Az indok tiltott helyen történő hirdetményezés volt. Az ügyben a tanúként beidézett csoportelnököt, Losonczi-Tóth Józsefet gyakorlatilag mint gyanúsítottat hallgatták meg. Mára viszont megszüntették az eljárást. Ezzel kapcsolatban Velő Miklós, a szegedi Fidelitas csoport alelnöke juttatott el közleményt a SZEGEDma.hu számára.

„A szegedi Fidelitas-csoport elnöke, Losonczi-Tóth József nem is oly rég idézést kapott a várostól hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Amikor a ‘Gyurcsány a hibás’ című matricaosztási akciónkat elkezdtük, többször felhívtuk a lakosság figyelmét, tiltott helyre ne ragasszanak a matricából! Mégis, három matricát valaki a Széchenyi tér egyik táblájára ragasztott fel. Lehet, ártó szándék vezérelte, lehet, így akart tiltakozni. Mi az utóbbira gondolunk. Ebből is látszik, a szegediek is érzik, hogy bajok vannak a városban. Bizonyára a városházára akarták ragasztani, ahol szintén rosszul mennek a dolgok, de Botka Lászlótól való félelmükben csak a városháza előtti táblára merték” – fogalmaz Velő Miklós.

A Fidelitas szegedi csoportja több kérdést is intézett a szocialista városvezetéshez. „Mire akarhatta ezt a koncepciósnak látszó eljárást felhasználni polgármester úr? Korlátozni kívánta volna állampolgári jogainkat, ami a szabad véleménynyilvánítást is jelenti, és erre szegény önkormányzati alkalmazottakat használta volna fel? Szánalmasnak tartottuk, hogy a hivatali apparátust használta személyes sérelmeinek orvoslására. A szabálysértési eljárást megszüntették, Botka László csatát vesztett. Ebből is látszik” – így az alelnök.

Velő Miklós szerint a történtek azt mutatják, véget értek már azok az idők, amikor bárkit raportra lehetett hívni, mert olyat tett vagy mondott, ami a pártnak nem tetszett. „Szerintünk ezt most Botka László is megtanulhatta. Azonban nincsenek illúzióink, hiszen Botka és Ujhelyi teremtette Gyurcsányt, aki az ő segítségükkel került hatalomra. Miért lennének mások a módszereik, miért tanulnának bármiből is?” – zárul a közlemény.

Előző sztori

A Rendőr TE-s futballpalánták sikere Kalocsán

Következő sztori

Bumeráng, kenguru és szellemház a várban