Egyház

Fiatal önkéntesek találkoznak Szegeden

Fiatal önkéntesek találkoznak Szegeden

2008. október 8., szerda
Fiatal önkéntesek találkoznak Szegeden

Önkéntes lehetőségek fóruma címmel rendez találkozót a segítséget nyújtó fiataloknak és a szolgáltatásra váróknak a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában csütörtök este.

Nem először rendezik meg a programot. Először 2004-ben adtak lehetőséget az érintetteknek a találkozásra, akkor több mint százan vetették bele magukat az önkéntes munkába. Aztán egy kis pihenő után most újra megszervezték a fórumot, ami lehetőséget nyújt minden szociálisan érzékeny fiatalnak, hogy tevőlegesen is részt vegyen a hátrányos helyzetben levőkkel kapcsolatos munkában - tájékoztatta szerdán az MTI-t

Pálfai Zoltán,

a lelkészség vezetője. Az egyetemisták személyesen találkozhatnak több szervezet képviselőjével, és tőlük érdeklődhetnek arról, mire van szükségük, elbeszélgethetnek velük, hogy idővel kialakuljon az együttműködés. Így például ott lesznek a gyermekkórház képviselői, különböző ifjúsági szervezetek, hajléktalanokat látogató csoportok, és több idősek otthonának dolgozói is. Az MTI azon kérdésére, hogy mekkora részvétellel zajlik jelenleg Szegeden az önkéntes segítői munka a fiatalok körében, Pálfai Zoltán elmondta: az egyetem képviseletében működik egy úgynevezett önkéntes központ, és a különböző egyházi szervezetek is megpróbálják őket elérni. Az a tapasztalat, hogy nagyon sokukban él a vágy a segítségnyújtásra, sokan meg is találják a módjait, de sajnos többen vannak, akiket elkerülnek a lehetőségek. A munkájukra egyébként nagyon nagy az igény, kezdve a hajléktalanok ellátásától, a szociális ellátásokig - tette hozzá a lelkész. Az egyetemi katolikus lelkészségen egyébként már hatodik éve működik egy hajléktalanokat látogató csoport, ők húszan vannak, és hétről hétre látogatják Szeged belvárosát. Emellett vannak néhányan, akik az önkéntes központba járnak segíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.