Egyetem

Az SZTE a legjobb négyszáz egyetem között

Az SZTE a legjobb négyszáz egyetem között

2008. október 27., hétfő
Az SZTE a legjobb négyszáz egyetem között

Itthon számos területen előrelépett, míg a nemzetközi felsőoktatási rangsorban továbbra is tartja pozícióját a Szegedi Tudományegyetem. A shanghai-i Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobb 500 egyeteme közé sorolta a szegedi intézményt.

Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A shanghai-i Jiao Tong University Felsőoktatásért Intézete idei felmérésében a Szegedi Tudományegyetem - megtartva tavalyi pozícióját - a 303-401. helyen áll, ami azt jelenti, hogy az intézményt a világ 300-400 legjobb egyeteme között tartják számon. Az európai felsőoktatást tekintve az egyetem még előkelőbb helyezést ért el, hiszen az európai 125-168-as listán szerepel. Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a rangsor készítői kimondottan az oktatási és oktatói minőséget, valamint az egyetemek kutatási teljesítményét veszik alapul. Az oktatási minőséget a Nobel- és Fields-díjas tudósokkal mérik, míg az oktatói minőséget a nemzetközileg is nagy presztízsű folyóiratokban megjelent publikálások és az idézettség jelenti. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi elismeréséhez ráadásul nemrégiben hazai sikerek is párosultak, hiszen egy meghatározó hetilap felsőoktatási rangsora szerint az Egyetem számos területen előrelépett a tavalyi eredményeihez képest. A rangsor alapján - mely hét képzést vizsgált a felsőoktatási palettáról hat szempont szerint - a Szegedi Tudományegyetem a második legjobb képzést nyújtja hallgatói számára az országban a jogász-, közgazdász-, és kommunikációs képzés tekintetében, míg az informatikusképzést vizsgáló listán 17 intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem a harmadik helyet szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.