Közélet

A polgári frakció nélkül a pénteki megyei közgyűlés

A polgári frakció nélkül a pénteki megyei közgyűlés

2008. október 2., csütörtök
A polgári frakció nélkül a pénteki megyei közgyűlés

A polgári frakció nem vesz részt a Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén, melyet a megyei önkormányzat épületében szeptember 24-én történtekkel kapcsolatban péntekre hívtak össze – közölte Martonosi György frakcióvezető. A polgári képviselőcsoport csütörtökön délután tanácskozott a megyeháza Tisza-termében.

„A frakció a sajtó által nyilvánosságra hozott főjegyző-elnök vitát nem a közgyűlés, hanem a két érintett fél igazságszolgáltatás előtt tisztázható személyes ügyének tekinti, ezért az ebben a témában összehívott közgyűlésen nem kíván részt venni” – ismertette a testület csaknem két és fél órás ülésén egyhangúan meghozott döntését

Martonosi György

. Mint ismeretes, múlt hét szerdán a megyeházán egy szakmai kérdésről éles vita alakult ki

Magyar Anna

közgyűlési elnök és

Csonkáné Balda Ilona

főjegyző között. Csonkáné Balda Ilona a Délmagyarországnak adott, múlt szombaton megjelent interjújában annyit közölt, fizikai erőszak történt közöttük, s nem az ő részéről. Magyar Anna korábban azt mondta, hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna a főjegyzőt. Hétfőn azonban sajtóközleményben jelentette be: Csonkáné Balda Ilona felrúgta megegyezésüket, mely szerint az incidenst belső hivatali ügynek tekintik. Hozzátette: valójában a hivatalnok támadt őrá, s hamis vádért feljelentést tesz ellene, illetve a valótlan híreket közzétevő sajtóorgánumok ellen. A főjegyző azóta nem reagált erre. Az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció múlt pénteken indítványozta a rendkívüli közgyűlés összehívását, és a vizsgálóbizottság felállítását az eset körülményeinek tisztázására. Magyar Anna az említett hétfői nyilatkozatában jelentette be a pénteki rendkívüli ülést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.