Egyetem

A Deák Ferenc Gimnázium jubileumi hete

A Deák Ferenc Gimnázium jubileumi hete

2008. október 15., szerda
A Deák Ferenc Gimnázium jubileumi hete

Deák Ferenc Gimnázium Szeged egyik legifjabb iskolája. A rendszerváltás hajnalán, 1988 őszén kezdődött meg a tanítás az impozáns tervezésű sárga épület falai között. A Deák idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, s e jeles alkalomból most ünnepi hetet tartanak az iskolában. Ennek a hétnek egyik kiemelt sporteseményét az első sportosztályok és az iskolaválogatott, illetve a tanárválogatott közötti futballmérkőzések jelentik.

A Szeged Megyei Jogú Városi Tanács végrehajtó bizottsága 1985-ben olyan határozatot hozott, hogy egy új, modern középiskolát kell építeni.

Novák István,

a CSOMITERV főépítésze – Szeged város későbbi főépítésze – egy minden tekintetben új alma matert álmodott 24 tanteremmel, 800-1000 diák befogadására készen – az Északi-városrész és Tarján közötti központi területen, az Agyagos utca – Északi körút – József Attila sugárút által határolt tömbben. A Deákban olyan gimnáziumi osztályok is indultak, amelyben angol és magyar nyelven tanultak a diákok. És e gimnázium tantermeiben tanulhatott a város első sportosztálya is.

Régen és most

A fociosztály magját a Szeged SC akkori ificsapatának gerince adta – akik közül a legtöbben később első és második ligás csapatokban rúgták a bőrt –, kiegészítve a megye több tehetséges labdarúgójával. A négy év során az országos középiskolai bajnokságokon többször kerültek döntőbe. Egy harmadik helyezés után, 1991-ben sikerült az ország legjobb középiskolai labdarúgócsapataként felállniuk a dobogó első fokára. A jubileumi mérkőzéseket október 15-én, szerdán három órakor rendezik a Deák Ferenc Gimnázium tornatermében.

A hét további programjai között

a húsz év történetét bemutató kiállítás, képzőművészeti tárlat, különböző versenyek, koncertek, bulik és megemlékezések szerepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.