Sport

Kettős kuparangadó: Volán-ötös SZVSE-hatossal

Kettős kuparangadó: Volán-ötös SZVSE-hatossal

2008. szeptember 3., szerda
Kettős kuparangadó: Volán-ötös SZVSE-hatossal

Fotók: Gémes Sándor

Végre megtalálták a góllövő csukákat a Tisza Volán SC labdarúgói: a szerdai esti kettős szegedi kuparangadó első felvonásán öt találatot helyeztek el az Universitas SC hálójában. 19 órától az FK 1899 Szeged a SZVSE ellen meccsel. A részleteket folyamatosan frissítjük, s hamarosan fotógalériát is kínálunk a SZEGEDma.hu olvasóinak.

A labdarúgó magyar kupa 2009/2010-es kiírásának első megyei fordulójában az NB III-as Tisza Volán SC a megyei II. osztályú Universitas SC Szegeddel (USC Tanárképző) találkozott. Az Alföld csoport eddigi találkozóin botladozó, góliszonyban szenvedő fiatal Volán ezúttal nem ismert kegyelmet: 4-0-s félidőt követően 5-0-ra győzött, s ezzel továbbjutott. A gólokon

Kazi, Mészáros, Mórocz, Török

és

Baji R.

osztozott.

Buchholcz Gábor

vezetőedző a csata után portálunk kérdésére elmondta: elégedett az eredménnyel és a mutatott játékkal, különösen, ami az első 45 percet illeti, a helyzetkihasználáson azonban továbbra is javítani kellene. Reméli, a siker erőt ad a bajnoki folytatáshoz, a szombati gyulai vendégjátékhoz is.

Udvari Szabolcs

sérülés miatt nem játszott, pályára lépett viszont

Dargó Balázs

, aki NB III-as rutinjával komoly hasznára lehet a csapatnak. Csütörtökön délelőtt úszás, délután könnyű edzés, majd közös vacsora, pénteken taktikai jellegű felkészülés szerepel a további programban. A Volánnak egyébként erőt adott az ultrák és az FK-sok buzdítása is, s a győztes csapat tagjai is ott maradtak a következő találkozóra a szegedi összefogás jegyében. A megyei III. osztály éllovasa, az FK 1899 Szeged és a megye I-es SZVSE-Gyálarét találkozója (már a 2. körből) 19 órakor kezdődött a műfüvön. Meg kellett hajolnia az FK Szeged legénységének a nagyobb tudás és a jobb fizikális képesség előtt – tudósítja portálunkat az FK részéről

Balog Zoltán.

Az előzetes latolgatásokban egy szoros meccs lehetősége fogalmazódott meg, és valóban nem ártott az óvatosság, hisz a két osztály különbség akár komoly vereséget is sejtetett. Szerencsére ennek ellenére szép számú közönség gyűlt össze a műfüves pálya környékén, és emelte a találkozó ünnepi jellegét a villanyfény is. Megkockáztatható, amióta a városi stadion ad otthont a kék-feketéknek, azóta most gyűltek össze talán a legtöbben, köszönhetően a Volán átránduló játékosainak, közönségének, no meg a szokásos tábornak. Az Ultras Szeged meglepetésként egy kihúzott üzenettel is kedveskedett a vendégeknek: „SZVSE – Együtt a szegedi labdarúgásért” felirattal. Ahogy az eredményen is látszik, ellentétes félidőket játszottak a csapatok. A vasutasok az első játékrész záró félórájában ötöt rámoltak be ellenfelüknek, akik láthatóan maguk alá kerültek.

Brunczvik

kapus bravúrjai, valamit a kapufa (kettőt is feljegyezhettünk) tartotta a lelket a hazaiakban. A második félidőben a SZVSE is visszavett a tempóból, és a még mindig a sérült

Nagy Vince

nélkül felálló FK Szeged is rákapcsolt, így egy csendes döntetlen lett a játékrész eredménye. Ki kell emelni

Halász

pazar gólját, aki a tizenhatos csücskéről egy látványos nyeséssel szerezte meg a becsületgólt. Összefoglalva: az FK 1899 Szeged helytállt, és innentől csak a bajnokságra koncentrálhat. Kell is a fegyelem, mert szombaton rendkül fontos találkozón fogadják a balástyai riválisukat… Ugyancsak szerdai, 2. fordulóbeli meccsen nagy meglepetés született: a megye II-es Szőreg 2-1-gyel kiverte a megye I-es élcsapatnak számító Kiskundorozsmát. Ami a kupafolytatást illeti, a Tisza Volán SC jövő szerdán Csanádpalotán játszik a megyei selejtező második fordulójában.

FK 1899 Szeged – SZVSE-Gyálarét 1-6 (0-5)

FK 1899 Szeged:

Brunczvik –

Lednitzky, Hüvös, Meszes, Burzon

– Halász,

Fodor –Szokol, Hulánszky, Joszt – Majoros

. Cserék:

Túróczi, Becsei, Csillag, Dancsó, Bacsó

. Játékos-edző: Hüvös Gábor. Gólszerző: Halász. Sárga: Meszes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.