Egyetem

Befejeződött a szegedi Tömörkény István Gimnázium rekonstrukciója

Befejeződött a szegedi Tömörkény István Gimnázium rekonstrukciója

2008. szeptember 5., péntek
Befejeződött a szegedi Tömörkény István Gimnázium rekonstrukciója

A másfél évig tartó rekonstrukció során kívül-belül megújult és egy 1.200 négyzetméteres épületszárnnyal bővült a szegedi Tömörkény István Gimnázium - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken az épület ünnepélyes átadásán.

Az önkormányzat az idei esztendőben több mint kétmilliárd forintot fordított 54 oktatási intézményének rekonstrukciójára - mondta a politikus. Hozzátette: a munkák folytatódnak, a város az elmúlt héten nyert uniós támogatást három általános iskola felújítására. A Ferroép Zrt. által elvégzett rekonstrukció során megújult az iskola Szeged belvárosában található szecessziós épülete, s elkészült egy tizenkét tanteremnek és hat műhelynek helyet adó új, háromszintes, alápincézett 1.200 négyzetméteres épületszárny is. Akadálymentesítették az épületet, felújították a vizesblokkokat, kijavították a homlokzatot, kicserélték a nyílászárokat, a burkolatokat és a tetőt. Az 1903-ban elkészült - helyi védelem alatt álló - épület eredetileg 250 diák számára épült, jelenleg 879-en tanulnak benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.