Bulvár

Továbbra is Szeged tartja a "vonatozó" Guinness-rekordot

Továbbra is Szeged tartja a "vonatozó" Guinness-rekordot

2008. augusztus 29., péntek
Továbbra is Szeged tartja a "vonatozó" Guinness-rekordot

Továbbra is a csongrádi megyeszékhely tartja a az összekapaszkodva vonatozás Guinness-rekordját, ám a tavalyi 662 fős magyar csúcsot nem sikerült megdönteni csütörtökön este a Szegedi Ifjúsági Napokon.

Sebestyén István

, a Guinness-rekordok magyarországi regisztrátora az MTI-nek elmondta, az egymás vállát fogó fesztiválozókat többször is megszámolták. A végeredmény szerint a szegedi Partfürdőn a színpadok és medencék között együtt vonatozók száma valószínűleg meghaladta az ötszázkilencvenet, de nem érte el a hatszázat. A rekord megdöntéséhez azonban arra lett volna szükség, hogy a sor lényegesen több emberből álljon, mint a korábbi csúcs. A nyárbúcsúztató fesztiválon a rekorddöntési kísérlet a szegedi Nyuszi zenekar koncertjének végén kezdődött. A vonatozó fiatalok az együttesnek a fesztiválra írt, Most legyen a színed jó című dalára álltak össze egy nyuszijelmezbe öltözött masiniszta vezényletével. S bár a rekordot nem sikerült megdönteniük, egy nem hivatalos csúcsot biztos fölállítottak: a SZIN-en volt a legtöbb ingyen sört követelő, együtt vonatozó ember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.