Pótfelvételi: még egy hét az élet…

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még hét napig adhatnak be pótfelvételi jelentkezést azok a diákok, akik első körben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem nyertek felvételt. A Szegedi Tudományegyetemre is augusztus 13-ig lehet jelentkezni a kiválasztott képzést indító karokról beszerezhető lapokon. Részletes információk az SZTE honlapján olvashatók.

A pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel vagy nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi keretén belül csupán egyetlen intézményhez lehet jelentkezni. Amennyiben az intézmény az adott szakot államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdeti, úgy mindkét támogatási forma feltüntethető a jelentkezési lapon.

Mesterszakok esetében államilag finanszírozott képzési formára is lehet jelentkezni, alapképzések esetében viszont a költségtérítéses forma jöhet számításba a nyári pótfelvételi folyamatban.

Elektronikus jelentkezés most nem lehetséges: a „pótfelvételi” nyomattal ellátott jelentkezési lapokat azon karról lehet beszerezni, amelyik a választott képzés gazdája, és oda is kell leadni a mellékletekkel együtt. Az eljárás díja 5000 Ft.

Az SZTE tizenkét karán még több száz helyre várnak hallgatókat, nem kell tehát véglegesen elkeserednie annak, aki a július 24-i vonalhúzásnál lemaradt.

Azok, akik viszont sikerrel jártak júliusban, itt találhatnak részletes információkat a Szegedi Tudományegyetemről.

Előző sztori

Ha Gyurcsány rosszul ragad, ki a hibás?

Következő sztori

Közünk hozzá?