Vélemény

Perdöntők

Perdöntők

2008. augusztus 28., csütörtök
Perdöntők

Akármi történhet még, de a "dalnak vége", Török Márk - mint korábban többször - már nem hivatkozhat arra, hogy a hallgatói önkormányzat elnökeként járt, jár el (ezért kvázi nem indítható eljárás ellene). Védőivel ügyesen húzták az időt, ugyanakkor érintettként soha nem jelent meg a bíróság előtt!

Két ítélet született a napokban, az egyik

szegedi aktualitású

, de országos visszhangú volt, a másik meg Kulcsár Attiláé, azonban a két persorozat sok elemében hasonlóságot mutat. Török Márk ügye lezárulni látszik, a SZTE EHÖK elnökét a Csongrád Megyei Bíróság két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától, illetve helyben hagyta az egyetem határozatát. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye, így a "diákvezér" szeptembertől már nem folytathatja tanulmányait, ezért az EHÖK-nek új elnököt kell majd választania. Török persze fellebbez a Legfelsőbb Bírósághoz... Akármi történhet még, de a "dalnak vége", Török Márk - mint korábban többször - már nem hivatkozhat arra, hogy a hallgatói önkormányzat elnökeként járt, jár el (ezért kvázi nem indítható eljárás ellene). Védőivel ügyesen húzták az időt, ugyanakkor érintettként soha nem jelent meg a bíróság előtt! Na erre mondom azt - az ártatlanság vélelmét fenntartva -, jó, hogy pontot tettek az ügy végére, elvégre kezdetét veszi a szemeszter, és a hallgatói önkormányzatnak van fontosabb dolga is, mint ítéletekre várni. Majd jön egy új ember a posztra, Török meg egy év múlva visszatérhet, és ha még akarják, meg is mérettetheti magát, megtudhatja, élvezi-e még az egyetem diákpolgárainak bizalmát. Nekem az időhúzás nem tetszett, kész csoda, hogy ilyen gyors (egy éven belüli) döntés született e fegyelmi ügyben... A másik, a bűnügy, már lassan

öt éve izzad

, s most első fokon született ítélet. Hogy a történet mikor és hogyan ér véget, nem tudni, az ítélet szigorúnak tűnik, de huszonhárom milliárd az huszonhárom milliárd, és az érintett kormánypolitikusok sem kerültek bajba Bajától Gyurcsányig bezárólag. Gyanítom, már nem is emlékszünk az ügy részleteire, fel sem tűnt senkinek, hogy Kulcsár nem börtönben, hanem otthon várta, mi lesz vele, bőven volt módja elsimítani dolgokat, vagy ellenkezőleg: megkavarni a szálakat... Múltkoriban a Balaton-felvidék legszebb szögletében legnagyobb meglepetésemre kivel találkoztam? Kinek vannak ott "érdekeltségei"?

Princz Gábor

, alias postamaci éppen szőlőket vásárolgatott néhány nem túl szimpatikus kísérője társaságában. Nála - írd és mondd - harminchat milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merült fel, melyet

első fokon

három és fél millával megúszott, de ügyvédei felmentésért fellebbeztek. (Hány év telt el a Postabank-botrány óta?) Isten malmai lassan őrölnek, ezt még egy ateista is tudja. Akár vétkezett, akár nem az ellene felhozott ügyekben a szegedi EHÖK-elnök, az egyetem élete szeptembertől megy tovább, és az intézmény visszavárja mint hallgatóját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.