Szórakozás

Szerda: ikonok, közönségtalálkozó és sörfesztivál

Szerda: ikonok, közönségtalálkozó és sörfesztivál

2008. július 16., szerda
Szerda: ikonok, közönségtalálkozó és sörfesztivál

Ezúttal az eddigieknél jóval több programot tudunk az érdeklődők figyelmébe ajánlani. Szerda lévén pedig már a hétvége felé is kacsingatunk.

Ma délután négy órától

az ikonok történetéről és az ikonfestészetről tudhatunk meg többet

Mutsy Zsuzsanna,

a Pannon Galéria tulajdonosa segítségével, akivel

Borsi István

beszélget a Közéleti Kávéházban, helyszín: az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület tárgyalója (Szeged, Rákóczi tér 1. fsz.).

Délután fél öttől

a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán a jövő héten szereplő "

Szentivánéji álom

" közönségtalálkozóját tartják a Reök-palota átriumában (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.). A vendégek:

Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Vágó Bernadett, Bereczki Zoltán

. Beszélgetőpartner:

Herczeg Tamás

igazgató.

Délután hat órától

a Közéleti Kávéház szervezésében " Egy francia konzul Szegeden" címmel

Blin Eric,

az

SZTE Európa-jogi képzés koordinációs igazgatója, tiszteletbeli francia konzul lesz

Tóth Károly

vendége és beszélgetőtársa a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület tárgyalójában (Szeged, Rákóczi tér 1. fsz.).

Este fél nyolctól

a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus programjainak keretében

Vizsolyi Lívia

fagottművész és

Varga Laura

fuvolaművész, valamint a mesterkurzusok hallgatói lépnek fel a Szent József jezsuita templomban (Szeged, Dáni u 3.).

Mától a nyár végéig

a hét minden napján

délután háromtól

nyitja kapuit a

Dreher Sörünnep

a Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarában (Szeged, Horváth Mihály u. 2.). Itt sült csülköt, sült kolbászt, óriásperecet kóstolhatunk, és ihatunk rá hideg sört. A kellemes időtöltéshez az is hozzájárul, hogy nem kell közelharcot vívni a pultig, hiszen asztalnál ülve, kényelmesen adhatjuk le a rendelést, továbbá, hogy a szomjoltót üvegpohárból lehet elfogyasztani. Mindehhez a zenei aláfestés sem hiányozhat! A jó hangulatról a

délutánonként öttől kezdődő élő zene

gondoskodik. Minden héten más és más zenekar húzza majd a talpalávalót.

A Somogyi-könyvtárban két új kiállítás nyílt.

Keddig látogatható munkanapokon a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum megalapításának és az első világháború befejezésének 90. évfordulója alkalmából rendezett vándorkiállítás. A "

Nagy háború írásban és képekben

" elnevezésű tárlat célja közelebb hozni a ma emberéhez a majd évszázados eseményeket. A tárlat áttekintést ad a kortárs közbeszédben "Nagy Háborúnak" nevezett világégés gazdag korabeli irodalmából, dokumentumaiból, ezredtörténeteiből. Nagyapáknak és unokáiknak közösen ajánlott. Ugyanitt

orvostörténeti kiállítás

várja a látogatókat. A Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveiből válogatott kiállításon a látogató nem tételesen összefoglalt orvoslástörténetet talál a tárlókban, hanem a gyógyítással, orvoslással, szülészettel, ápolással, egészséges életmóddal, táplálkozással, gyógytornával, gyógynövényekkel, közegészségüggyel, járványokkal, fürdőkkel és gyógyvizekkel, homeopátiás gyógymódokkal, gyógyszerészettel, kórházépítészettel kapcsolatos muzeális könyveket - tematikus csoportosításban.

Csütörtökön könyvtári vakáció várja a lurkókat.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban (6723 Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.): * 10-12 óra között szalmafonás o A foglalkozást vezetik:

Kiss Katalin

és

Mojzesné Süli Anna

könyvtárosok. Jelentkezni lehet: a 635-357-es telefonszámon vagy a helyszínen. Az Odesszai fiókkönyvtárban (6726 Szeged, Székely sor 11.): * 10-12 óráig meseolvasás és agyagozás o A foglalkozást vezetik:

Novkovné Hevesi Andrea

és

Török Józsefné

könyvtárosok. Jelentkezni lehet: a 635-397-es telefonszámon vagy a helyszínen.

A lovakat és a lovassportokat kedvelőknek itt ajánlunk egy hétvégi programot:

Országos díjugrató minősítő versenyt rendeznek július 19-én, szombaton a Szeged melletti Equest Sport Lovaspályán. Az eseményen a verseny mellett lovasbemutatók és

Sasvári Sándor

koncertje szerepelnek a programban. Az idén harmadik alkalommal megrendezendő díjugrató viadal a domaszéki falunapok rendezvényeihez tartozik, azonban önálló programként is megállja a helyét. Az elmúlt években több ezren voltak kíváncsiak a lovakra és lovasaikra, ám a díjugratásért kevésbé rajongók is sok érdekes programot találhatnak majd az E5-ös autópálya mellett található lovaspályán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.