//

Debrecenben a Richter: kimúlik a Biopolisz?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a SZEGEDma.hu már beszámolt, a Richter 15 milliárd forintos beruházással biotechnológiai úton előállított gyógyszeripari termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemet épít Debrecenben, így kormányzati támogatással 110 új munkahelyet teremt. A szegedi Fidesz szerint ez a lépés kegyelemdöfés a Tisza-parti Biopolisz program számára.

A Fidesz szegedi képviselőcsoportja nevében Hüvös László frakcióvezető ma délután sajtóközleményben reagált a Richter bejelentésére, illetve a beruházás kormányzati támogatásának hírére.
A Fidesz közleménye úgy fogalmaz: ez a kormányzati lépés kegyelemdöfés a városvezetés és a kormányzat által megígért, új munkahelyek százait felvázoló szegedi Biopolisz programnak. „Botka László sorozatban kipukkanó választási ígéretlufijainak legnagyobbika semmivé vált. A Mercedes-beruházás elszalasztásánál még lehetett mentegetni a szánalmas bizonyítványt Szeged eltérő munkaerő-kínálatával, de a biotechnológia ügyében már ez is értelmetlen magyarázkodás” – fogalmaz az ellenzéki frakció.
Mindezt azzal indokolják, hogy az MTA Szegedi Biológiai Központ és a Szegedi Tudományegyetem foglalkoztatja és ontja magából a biotechnológia kiváló szakembereit, ilyen jellegű tudásból tehát igazán nincs hiány a csongrádi megyeszékhelyen sem.
„Amennyiben azt feltételezzük, hogy Botka László (MSZP) polgármesterként, országgyűlési
képviselőként képes a legszerényebb mértékben is befolyásolni saját kormányának döntéseit,
akkor totális személyes kudarca, hogy kormányzati támogatással sem képes – egy ellenzéki
vezetésű várost megelőzve – Szegedre hozni egy olyan beruházást, melynek itt minden feltétele
adott. Úgy tűnik, a városvezetés hozzáállásával, a megalapozatlan célokkal, a fogadókészség hiányával és alkalmatlanságával állunk szemben a szegedi szocialisták és szabad demokraták esetében, mely sorozatban szüli azon kudarcokat, melyek a város gazdasági fejlődését hosszú távon ellehetetlenítik” – áll a közleményben.
A szegedi Fidesz-frakció személyesen Botka Lászlótól vár magyarázatot az újabb kudarc okaira.

Előző sztori

Szerda: nem csak színház és hungarikum

Következő sztori

KOGART-tárlat a Reök-palotában