Vélemény

Lüktető színorgia

Lüktető színorgia

2011. szeptember 12., hétfő
Lüktető színorgia

Tömény szexualitás, festékdobozba zárva. Gabriel Wickbold fotóin, a brazil emberek mérhetetlen nagy szabadságvágya találkozik a fülledt erotikával, csak hogy jól fejbe kólintson mindenkit és fröcsögjön a festék.

A Gabriel Wickbold képei úgy elevenednek meg előttünk, mintha egy testnedvektől tocsogó (szín)orgiába csöppennénk egy sötét hálószobában. Természetesen a művészet szubjektív és a legritkább esetekben találkozik a festő mondanivalója a miénkkel. Viszont az esztétikai sokk garantált. Még akkor is, ha akad olyan kolléga, aki csak legyint: ez számítógépes trükk. Photoshop ide vagy oda, egy kép akkor válik művészetté, ha az kilép elénk és megsimogat minket. A fiatal (26) brazil varázslata nemcsak érzékszerveinkre hat, hanem bizsereg tőle a lelkünk és az agyunk néhány szexualitásért felelős receptora is. Újkori fotózás, nem is vitás. Wickbold hamar befutott forradalmi stílusával, akiért mára sorban állnak a reklám és divatcégek. Sikere határtalan, Sao Paulótól Milánóig, Tokión át New Yorkig. A Sexual Color című sorozata után most itt a legújabb őrülete, a Sexxfashion és az Animals, amelyből ezúttal sem hiányozhatnak színek és a szexualitás. Egyesek szerint művészete az erotikus és a pornográf, a gyönyörű és a groteszk határán táncol. Bárhogy is legyen, de az én hálószobámban ott lesz a falon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.