Közélet

Utazási utalvánnyal kárpótolja a MÁV a külföldre utazókat

Utazási utalvánnyal kárpótolja a MÁV a külföldre utazókat

2011. augusztus 27., szombat
Utazási utalvánnyal kárpótolja a MÁV a külföldre utazókat

Utazási utalványt ad a MÁV-Start Zrt. azoknak a külföldre utazóknak, akik az internetes jegyértékesítési rendszer leállása és az online vásárolt menetjegyek kinyomtatásának akadályozottsága miatt csak a jegyük ismételt megváltásával kezdhetik meg útjukat - közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az újabb vásárlás összegét kezelési költség levonása nélkül, gyorsított eljárással térítik majd vissza. Az utazási utalványok értéke a felhasznált menetjegyek árának egy része, ötezer forintonként ötszáz forint. Ezt és az újra kifizetett menetjegy árának visszautalását igényelni kell az ügyfélszolgálatnál. Mint írják, a MÁV-Start internetes jegyértékesítési rendszerének szerdai leállása miatt elsősorban a nemzetközi jegyüket online megváltó utasok kerültek nehéz helyzetbe, mert az egyes országok társvasútjainak jegyvizsgálói a vonatokon a saját üzletszabályzatuk alapján és egyedi elbírálási hatáskörükben intézkednek a - bármilyen okból - menetjegy nélkül utazók esetében. Ezért a magyar vasúttársaság ismét felhívja az érintett utasok figyelmét arra, hogy kizárólag új jegy váltásával lehet megkezdeni a nemzetközi utazást, erre bármely nemzetközi pénztárban lehetőség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.