Szeged

Folytatódik a Szeged környéki haltelepítés

Folytatódik a Szeged környéki haltelepítés

Kovács György
2024. április 4., csütörtök
Folytatódik a Szeged környéki haltelepítés

Folytatódik a pontytelepítés a vármegye vizeiben. Oláh Szabolcs, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezetője a Rádió 88-nak elmondta, a következő néhány hétben még tart a telepítés, viszont horgásztilalmat nem rendelnek el. 

 

Jelenleg egynyaras- és kétnyaras korosztályú pontyokat telepítenek. A szövetség arra kéri a horgászokat, hogy tüzetesen olvassák el a horgászattal kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályokat.

A vármegyei horgászegyesület kedden arról számoltak be, hogy az elmúlt héten 10 helyszínen telepítettek csukaivadékokat,

mintegy 230 000 db csukaivadék kihelyezése valósult meg a vármegyei horgászvizeken.

A röszkei halkeltetőből származó kis csukákból került a Tisza-folyóba és hullámtéri holtágaiba is, de az Atkai Holt-Tisza, a Gyálaréti holtágrendszer és a Maty-éri víztározó halállománya is gazdagodott. 

A vízkezelő egyesületek is tudtak telepíteni orgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége segítségével, így a Hermann Ottó H.E. vizei, a csongrádi Aranyszigeti és György víz, a Kiszombori Vályogos és a Dong-éri csatorna is kapott csukaivadékot, amelyek reményeik szerint kedvező életfeltételeket találnak minden vízterületen.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.