Szeged

Most azzal is lehet nyerni, ha valaki sétálgat Szegeden

Most azzal is lehet nyerni, ha valaki sétálgat Szegeden

2024. március 25., hétfő
Most azzal is lehet nyerni, ha valaki sétálgat Szegeden

Az Élményséta Szeged immár második alkalommal szervezi meg az ingyenes eseményét Szegeden, melynek célja, hogy a szegediek minél többet mozogjanak, sétáljanak a városban, és egészségesebbé váljanak.

 

Tavaly az első Sétára fel, Szeged! kihívásba több, mint 100-an regisztráltak és közel 20 millió lépést tettek a résztvevők. 

Az idén szeretnék ezeket a számokat megduplázni.

A főszervező, az Élményséta Szeged egy helyi vállalkozás, amely komplex városi sétákat szervez az itt élőknek és az ide látogató turistáknak egyaránt.

Küldetésünk, hogy minél több szegedit megmozgassunk, kedvet ébresszünk a sétára és felhívjuk a figyelmet ennek a kevésbé értékelt aktivitásnak a jótékony hatásaira

- fogalmaztak közleményükben. 

Mint írták, már napi 5.000 lépés is sokat jelent a szervezetünknek, emellett a környezetünknek is jót teszünk, hisz nincs ennél fenntarthatóbb, zöldebb közlekedési mód. Ezért idén áprilisban egy újabb, 4 héten át tartó kihívást hirdettek Sétára fel, Szeged! címmel. Ebbe bárki becsatlakozhat Szegeden és vonzáskörzetében díjmentesen. 

Nincs más teendó, mint regisztrálni, heti minimum 35.000 lépést tenni, majd az ezt igazoló okoseszközről kimentett képet beküldeni. 

A lépésszámokat lehet gyűjteni sétálva, futva, szabadban vagy edzőteremben, sőt akár trambulinon ugrálva is. Cserébe a szervezet, minden héten együttműködő partnereikkel más-más különböző jutalmakat biztosítanak a résztvevőknek. A 4 hetes kihívás végén a legalább 3 hetet teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. 

Idén újdonság, hogy nem csak egyénileg, hanem 2 kategóriában csoportosan is lehet jelentkezni: a szegedi általános-és középiskolák tanulói, valamint a szegedi céges kollektívák. Számukra a fődíj az egyéni díjakon túl egy játékos városfelfedező program és egy csapatépítő élményprogram.

A program április 1-28. között zajlik és regisztrációhoz kötött. További részletek és a jelentkezés a honlapjukon érhető el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.