Szeged

Itt a meleg és mellé a melegfront

Itt a meleg és mellé a melegfront

Kovács György
2024. március 10., vasárnap
Itt a meleg és mellé a melegfront

Országosan az erősen felhős égből eleinte főleg északon, északeleten, estétől már több helyen alakul ki eső, zápor, azonban Szegedet a Köpönyeg előrejelzése szerint elkerüli a csapadék. A délkeleti szél többfelé megerősödik, ami már városunkra is igaz lesz. A levegő hőmérséklete 13 és 14 óra között 19 fokon várható. A kellemes idő még este is ki fog tartani, este 10-re is csupán 11 fokig várható a hőmérséklet mérséklődése, de hajnalban sem megy 8 fok alá.

 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket

A Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.