Szeged

Díjazták az ifjú szegedi tehetségeket és a pedagógusaikat

Díjazták az ifjú szegedi tehetségeket és a pedagógusaikat

2024. március 25., hétfő
Díjazták az ifjú szegedi tehetségeket és a pedagógusaikat

Szeged városa immár 18. alkalommal osztotta ki a Szeged Ifjú Tehetsége Díj, valamint a Szeged Ifjú Tehetségéért Díjakat, amely elismerések a Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére jött létre. Átadásának napját pedig Bartók Béla születésnapjára tették.

 

A Szeged Ifjú Tehetsége Díjat Scheinpflug Emma, a Pro Musica AMI növendéke vehetett át. A Délmagyar tudosítása szerint méltatásában elhangzott, hogy csupán négy éve tanul hegedülni, de már a Szegedi Szimfonikus Zenekarral játszott a Kis kezek – nagy mesterek programon, több országos és nemzetközi versenyen díjazták már arany minősítéssel. 

Díjat kapott Fürj Ádám, az SZC Déri Miksa Műszaki Technikum volt tanulója, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, aki a Szakma Sztár országos fesztiválon első helyezést ért el, idén másodmagával képviseli hazánkat Lyonban a szakmák versenyén a mechatronika szakmában. 

Szitén Szeged Ifjú Tehetsége Díjat kapott Kovács Árpád, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 12. osztályos tanulója kimagasló atlétikai eredményeiért. A 2022-es jeruzsálemi atlétika Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, a tavalyi országos bajnokságon három sprintszámban is országos bajnok lett, a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságon új országos csúcsot futott a 4x400 váltó tagjaként. 

A Szeged Ifjú Tehetségéért Díjjal a tehetségekért fáradhatatlanul dolgozó pedagógusokat díjazták. Kitüntetéssel méltatták át Soós-Kirnyák Melindát, a Pro Musica AMI művésztanárát, hegedűművészt, Ótott Ildikót, a Tabán Általános Iskola magyar-történelem szakos pedagógusát, valamint Kása Pétert, a Dózsa György Általános Iskola testnevelő tanárát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.