Szeged

Az ünnepi hétvége tűzoltói beavatkozásai

Az ünnepi hétvége tűzoltói beavatkozásai

Márton Andrea
2023. december 27., szerda
Az ünnepi hétvége tűzoltói beavatkozásai

Az elmúlt évek ünnepi beavatkozásokhoz képest, idén jóval több bejelentés érkezett – jelentette ki lapunknak a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának szóvivője Molnár Krisztina.

 

Hozzátette:

figyelemmel kísérték az időjárás előrejelzést, és abban bíztak, baleset vagy tűz eset nem történik. A karácsonyi ünnepi időszak alatt összesen 21 bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre.

December 24-én, vasárnap reggel érkezett egy bejelentés - árokba csúszott egy tejszállító teherautó vasárnap reggel Makónál. A makói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a sofőrt a mentők kórházba szállították.

December 25-én, hétfőn kora délután egy szegedi, Szentháromság utcai lakáshoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Egy idős ember elesett, önerejéből nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A tűzoltók az ajtót befeszítve jutottak be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentőknek. 

Szintén hétfő este történt egy eset, amikor is vészjelzést adott le a szén-monoxid-érzékelő  egy csongrádi lakásban. A város hivatásos egységei a riasztást követően percek alatt a helyszínre érkeztek, méréseket végeztek, majd átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. Személyi sérülés nem történt. 

A tűzhelyen felejtett étel égett hétfőn éjjel Szegeden, a Szamos utca egyik hatodik emeleti lakásában. A tüzet a lakók a szegedi tűzoltók kiérkezésére eloltották. A lakásban egy felnőtt és két gyermek volt a tűz idején, őket a szomszédok, valamint két rendőr mentett ki a lakásból a tűzoltók kiérkezésére. A füsttel telítődött lakást a tűzoltók átszellőztették, és visszahűtötték a forró edényzetet. A mentők füstmérgezés gyanújával összesen hat embert szállítottak kórházba. 

December 26-án, kedden tűz volt Szegeden, a Czékus utcában. Egy családi ház alsó szintjén, az egyik szoba égett teljes terjedelmében. A város több hivatásos egységét is a helyszínre riasztotta a főügyelet. A tűzoltók azonnal megkezdték az oltást, két gázpalackot is kivittek közben az épületből. A tűz továbbterjedését megakadályozták az egységek, a lángok nem érték el az épület felső szintjét. A tűzesetben személyi sérülés nem történt. 

Jelzett, ezzel ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő karácsony másnapján egy hódmezővásárhelyi családi házban. A konyhában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A város hivatásos egységei méréseket végeztek, a műszerek magas, életveszélyes koncentrációt jeleztek. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg, a gázszolgáltató szakemberei átvizsgálták a berendezéseket. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.