Szeged

A szegediek jobban jártak, ha nem Szegeden vásároztak

A szegediek jobban jártak, ha nem Szegeden vásároztak

Debrecen és Budapest is olcsóbb volt

Kovács György
2023. december 22., péntek
A szegediek jobban jártak, ha nem Szegeden vásároztak

A balliberális médiában szörnyülködnek a budapesti karácsonyi vásár árain, miközben a fővárosiaktól kevésbé jól kereső szegedieknek mélyebben a zsebükbe kellett nyúlni a Dóm téren.

Aranyárban mérték a kolbászt Szegeden (Fotó: SzegedMA)

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

2022-ben sem volt olcsónak nevezhető a szegedi karácsonyi vásár, amely azóta tovább drágult. A mértékét pedig aligha lehetne az inflációval magyarázni. Az Eurostat legfrissebb novemberi adatai alapján csupán 7,7% volt az éves infláció, amely alacsonyabb, mint Csehországban. 

Ennek ellenére, a karácsonyi vásárok tagadhatatlanul legemblematikusabb terméke, amely a legtöbb ember kezében látható, a forralt bor 100 forinttal, azaz 25%-kal drágult, legolcsóbb helyen is 500-as deciárra növekedve. Ezzel az emeléssel nem csak drágább lett Szeged, mint Debrecen, de utolérte a fővárosi árakat is - sőt, ott lehetőség van nagyobb, 3 decis kiszerelésben csak 1350 forintért vásárolni.

Debrecenben is olcsóbb volt a karácsonyi vásár (Fotó: SzegedMA)

 

A szegedi ételek ára az igazán lesújtó

Természetesen minden vásáron árak tekintetében a felső határ a csillagos ég, azonban ha nem szeretnénk otthagyni egy kisebb vagyont és kellőképpen körülnézünk, megdöbbentően nagy különbségek jönnek ki a fővárosi és a szegedi árak között. A budapesti Vörösmarty téren napi menü gyanánt már 1500 forintért kapunk egy sült kolbászt, lecsó körettel. 

Szegeden már tavaly is csak egy sült kolbász 2500 forint volt, idén pedig már 3500. 

A karácsonyi vásárok szintén emblematikus étele, a kürtöskalács az 1300-1600-as arról 1500-2000 közé emelkedett. A sült gesztenye ehhez hasonlóan, 1200-ról 1400-ra. 

Lepények terén mindig is nagyobb volt a szórás, amennyiben itt is az olcsóbbakat keressük, akkor egy 1800-ról 2000-re növekedést láthatunk. Egy normál adag csülök, vagy brassói pedig már 4000 forintot kóstál Szegeden.

 

Fővárosi karácsony vásár / Olvasói fotó. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.