Bulvár

Már az internet a vezető információforrás Magyarországon egy kutatás szerint

Már az internet a vezető információforrás Magyarországon egy kutatás szerint

2015. június 17., szerda
Már az internet a vezető információforrás Magyarországon egy kutatás szerint
internet_szamitogep_laptop_informatika

Ötből négy hazai internetező olvas naponta a világhálón, miközben az ilyen rendszerességgel tévézők aránya a 30 évesnél fiatalabbak körében már az ötven százalékot sem éri el - derül ki az eNET Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szerdán nyilvánosságra hozott kutatásából.

A kilencszáz tagú, a 60 évesnél fiatalabb hazai nethasználókat reprezentáló mintán áprilisban végzett kutatás összegzése szerint a 30 év alatti fiatalok leginkább a filmek, a zene és az ismeretterjesztő tartalmak iránt érdeklődnek, míg a 30 és 40 év közötti korosztályban a filmek állnak az élen, de ezt az egészség, az otthon és a gasztronómia hármasa követi. Negyven év felett pedig beköszönt az "ínyencek kora", amikor a gasztronómia és az életmód, valamint az otthon szerepel a leggyakoribb témák között, amelyek sorában visszatér a tudományos, ismeretterjesztő tartalom fogyasztása is - közölték a kutatás összegzésében. A 18-29 éves internetezők 33 százaléka jelölte meg három kedvenc weblapja közt az Indexet, 27 százalék az Origo oldalát, a HVG weblapja pedig 9 százalékot kapott. A harminc felettiek esetén a sorrend változik: az Origo kerül az első helyre, másodikként az Indexet nevezik meg, míg harmadik helyen a startlap.hu és különböző aloldalai végeznek. A kutatás szerint míg a 40 éves és idősebb korosztályban csak a netezők valamivel több mint fele használ okostelefont, addig a harmincasoknak mintegy 80, a 30 évesnél fiatalabbaknak pedig 87 százaléka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.