Bulvár

Elfogták a kaposvári emberölés gyanúsítottját

Elfogták a kaposvári emberölés gyanúsítottját

2015. április 23., csütörtök
Elfogták a kaposvári emberölés gyanúsítottját
Kaposvári gyilkosság - Gyertyagyújtással emlékeztek az áld

Elfogták a kaposvári dohánybolt fiatal eladónőjének feltételezett gyilkosát - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután az MTI-vel.

A férfit, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerda este egy kaposvári dohányboltban megölte az ott dolgozó fiatal nőt, a kora délutáni órákban fogták el a városban, majd előállították a rendőrségre, ahol a nyomozók megkezdték kihallgatását. A rendőrség szerda este közölte, hogy Kaposvár belvárosában holtan találtak rá az egyik dohányboltban az ott dolgozó fiatal alkalmazottra, akit az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján meggyilkoltak. A nyomozás érdekei való tekintettel a rendőrség részleteket nem közölt, így nem erősítette meg, hogy a sajtóértesülések szerint 20 éves lányra a dohánybolt tulajdonosa talált rá, aki hiába várta az aznapi bevétellel az alkalmazottat, ezért elment a boltba, amelynek zárt ajtaját kinyitva bukkant az áldozatra, és azt sem, hogy az bűncselekménnyel gyanúsított férfi maga is megsérült. A rendőrség az MTI kérdésére nem adott választ arra, hogy a fiatal lány rablógyilkosság áldozata lett, vagy más indítéka volt a bűncselekménynek, és arról sem tájékoztatott, hogy a boltban volt-e kamera. Annyit azonban a sajtóreferens megerősített, hogy késsel ölték meg az eladót, a szúrások számát és helyét illető sajtóértesüléseket azonban találgatásoknak nevezte. Azt tudatták, hogy nagy erőkkel folytatják a nyomozást, amelyhez csütörtök délelőtt a lakosság segítségét is kérték. A police.hu-n egy fényképet és személyleírást is közre adtak, várva mindazok jelentkezését, akik a kép alapján felismerik azt a körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfit, aki a bűncselekmény elkövetésekor egy kék színű, vállán szürke betétes, elöl cipzáras munkásruhát viselt, és különös ismertetőjegye, hogy furcsán, kacsázva jár, kifelé álló lábfejtartással. A gyilkossággal gyanúsított férfi elfogásáról csütörtök délután az internetes oldalán elsőként beszámoló Kapos Televízió azt írta: információik szerint "a trafikbolti eladó kegyetlen gyilkosát kora délután a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályáról vitték el a rendőrök". A gyanúsított elfogását röviddel ezután a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben megerősítette. A gyilkosságról a helyi hírportálokra szerda este felkerült hírhez nagyon sokan hozzászóltak. A részvétnyilvánításokon túl sokan annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a dohányboltok lesötétített portálja szinte kínálja a lehetőség az erőszakos támadásra.

Szita Károly

(Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-hez csütörtök délután eljuttatott közleményében azt írta: törvénymódosítási javaslattal fordul a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló bűncselekmény. Azt javasolja, hogy a szaktárca vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről. A meggyilkolt fiatal lányra csütörtök este gyertyagyújtással emlékeznek Kaposváron. A Demokratikus Koalíció felhívására a Kossuth téren gyújtanak gyertyát, majd a résztvevők elsétálnak ahhoz a trafikhoz, ahol dolgozott. A Facebookon is gyertyagyújtást szerveznek az elhunyt emlékére a Fő utcai trafik előtt, ahol már több gyertya és mécses ég.

Dohánykereskedők: újra kell gondolni a trafikok elsötétítését

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete szerint újra kell gondolni a dohányboltok elsötétítését, mert a rugalmatlan szabály rendkívül magas biztonsági kockázatokat rejt - a trafikosok érdekvédelmi egyesülete ezt azután közölte az MTI-vel, hogy szerdán Kaposvár egyik belvárosi dohányboltjában megölték az eladót. A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete megrendülten értesült az eseményről, és úgy véli, hogy a haláleset ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy újra kell gondolni a trafikok elsötétítésének kérdését. "A nemzeti dohányboltok tipikusan egyszemélyes üzletek, a bennük lévő árukészlet miatt pedig az átlagos kiskereskedelmi üzleteknél gyakrabban válnak erőszakos és/vagy vagyon elleni bűncselekmények célpontjává. Ezt a tendenciát csak erősíti, hogy a legtöbb ilyen helyiség teljesen el van sötétítve, kívülről nem látható, hogy mi történik odabenn" - mondta el a közlemény szerint

Lengyel Antal

, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének elnöke. A közleményben az egyesület kifejti, hogy a törvény nem kifejezetten a boltok elsötétítését kéri, hanem azt, hogy a dohánytermékek, illetve a vásárlás folyamata 18 éven aluliak számára ne legyen látható. Ez sok bolt esetben a polcok, áruk átrendezésével teljesíthető feltétel, ám a legtöbb trafik kis alapterületű, ezért csak az elsötétítéssel érhetik el azt, hogy kívülről ne legyenek láthatók a kínált dohánytermékek. Lengyel Antal szerint az immár csaknem két éves tapasztalatok alapján ezt a szigorú rendelkezést mindenképpen felül kell vizsgálni. "Azt szeretnénk, hogy minden dohányboltban dolgozó kolléga biztonságosan végezhesse a munkáját, és a mostanihoz hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő" - emelte ki az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.